Her flys branntårn-stolpene til Grønliåsen

Fredag ble stolper på 700 kilo flydd opp med helikopter. – Det er nesten rørende å se at vi er i gang, sier Per Haukeland.

Publisert

Tidligere i år kunne Oppegård Avis bringe nyheten om at alle godkjennelser var på plass for å bygge nytt branntårn på Grønliåsen. Initiativtaker Per Haukeland har jobbet utrettelig med planene over flere år. 

Fredag var det klart for å frakte de første materialene til Grønliåsen. Dette skjedde med helikopter, som fra Ås. På bakken sto Per Haukeland og frivillig byggeleder Torbjørn Lauritsen, og kunne konstatere at nå er arbeidet i gang. 

17 meter høyt

– Jeg blir litt rørt. Vi har jobbet så lenge med disse planene, sier Per Haukeland, og sjekker tykkelse på de 17 meter lange hjørnestolpene. 

Oppe på Grønliåsen sto profesjonelle energimontører fra Nett-Tjenester klare for å ta imot stolpene, som ble forankret med jern i fjellet mens de hang fra helikopteret. 

– Dette er en litt annerledes jobb enn det vi holder med til daglig, men veldig moro, sier energimontør Udo Diedrichsen. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

ILDSJEL: – Det er sterkt på se at vi endelig er i gang. Nå blir det branntårn, sier Per Haukeland.
ILDSJEL: – Det er sterkt på se at vi endelig er i gang. Nå blir det branntårn, sier Per Haukeland.


Gammel drøm

Per Haukeland har lenge hatt drømmen om å få opp et nytt branntårn. 

– Det gamle branntårnet ble revet tidlig på 60-tallet. Nærmest siden det skjedde har det vært snakket om å få opp igjen et nytt tårn. De siste årene har det vært mye prat om at noen har lyst til få opp et nytt tårn, men det har ikke blitt noe ut av det. Da bestemte vi oss for at det tårnet ville vi ha opp. Nå skal det bli gøy å få det tilbake, sier Haukeland. 

Ferdig til sommeren

Fredag dro Haukeland og byggeleder Lauritsen opp til Grønliåsen for å se på montørene som festet hjørnestolpene. Den obervante turgåer kunne skimte stolpene over taket på Tårnåsen skole. 

Planen er at det nye branntårnet skal stå klart til sommeren. 

Branntårnet skal bygges på dugnad. Mange har allerede meldt til å være med. 

– Det gamle branntårnet var et vanlig sted å feire 16. mai før i tiden. Vi har satt oss et hårete mål om at det nye tårnet står klart til samme dato i år. Det skal litt til, men vi er optimister - som alltid, sa ildsjel Arve Moi til Oppegård Avis tidligere i år.

Her kan du se flere bilder fra frakten av hjørnestolpene:  

Powered by Labrador CMS