KLARE FOR SHOW: Søndag blir det lysshow. Branntårn-ildsjelene Espen Kronlund (t.v.) og Per Ulv Haukeland har fått med seg blant andre Magne Nordby Riise til å lage et spektakulært show søndag ettermiddag. Lille Martine gleder seg også.

Inviterer til lysshow på branntårnet

Førstkommende søndag kan du være med på et spektakulært lysshow i branntårnet på Grønliåsen.

Publisert

Han er branntårn-bygger, trollstol-produsent og nyvalgt medlem av kommunestyret i Nordre Follo. Per Ulv Haukeland ligger derimot ikke på latsiden med å tenke ut kreative ideer. Førstkommene søndag inviterer han, sammen med flere ildsjeler, til gratis lysshow i branntårnet på Grønliåsen.

– Jeg fikk en idé om at vi kunne gjøre noe i mørket - noe som ville skape stemning, forteller Haukeland.

Testet

Han kontaktet sin gamle venn Magne Nordby Riise. Ikke lenge etter var de to på tur i skogen på Tårnåsen og testet en del lysutstyr.

Magne kontaktet senere en bekjent lysdesigner, Kimarius Abrahamsen. Han likte ideen og ønsket å bidra.

SMEKKFULLT: Branntårnet er blitt et landemerke i kommunen vår. Da tårnet åpnet i pinsen i år, var det nesten kø for å komme opp til Grønliåsen.

– Kimarius er ung, men veldig rutinert og utrolig kreativ. Han jobber med flere av Norges største artister. Han sitter nå og programmer er lys til musikk som vil bli en spektakulær opplevelse av branntårnet i belyst drakt, sier Nordby Riise.

Oppmøte på skolen

Snow Profesjonal Lighting og Kreativ Teknikk deler på kostnadene for utstyr og lysdesign. Dermed ligger alt til rette for en uforglemmelig ettermiddag på branntårnet førstkommende søndag. Haukeland forteller at det blir felles oppmøte på parkeringsplassen ved Tårnåsen skole klokken 1730.

– Deretter går vi sammen opp til branntårnet. Jeg er hundre prosent sikker på at ingen vil bli skuffet. Dette lysshowet vil bli lagt merke til helt inn til Oslo, sier Haukeland.

– Det blir to runder med show med hvilebelysning imellom. Det gir tid til å gå opp i tårnet eller fotografere det i en annerledes drakt, sier Nordby Riise.

Powered by Labrador CMS