SAMLET: Follo Dansestudio hadde med 17 dansere til Blackpool.
SAMLET: Follo Dansestudio hadde med 17 dansere til Blackpool.

We are the champions

Jentene fra Follo Dansestudio viste imponerende takter i British Freestyle Championships i Blackpool, søndag 13. oktober.

Publisert

Søndag 13. oktober danset Emma Jørgensen (16) seg til tittelen British Champion i under 18 klassen i slow elite, og Minnie Fischer Eriksen (14) imponerte med en sterk annenplass i fast elite i under 16 klassen. Begge prestasjoner er større enn de beskjedne tenåringene selv gir uttrykk for.

– De er litt beskjedne jenter, men det var stor glede i troppen vår da Emma ble British Champion og Minnie kom på annenplass. Det er det beste de har gjort noen gang i England, og det ligger mye trening bak den prestasjonen, forteller Tove Morstad i Follo Dansestudio.

Høydepunkt

GULLJENTE: Emma Jørgensen (16) kan smykke seg med tittelen British Champion.
GULLJENTE: Emma Jørgensen (16) kan smykke seg med tittelen British Champion.

Det engelske mesterskapet er et av de største mesterskapene innen freestyle-sjangeren, og med et betraktelig høyere nivå og flere dansere i hver klasse, enn hjemme i Norge. Da er det ekstra stas å komme hjem med pallplasseringer.

– Vi har gjort et veldig bra mesterskap, British Championships er desidert et av høydepunktene for sesongen, så da er det jo gøy at det lykkes når det telles som mest. De trener hver dag og legger ned utallige treningstimer for å nå målene sine, sier Morstad.

Trodde de sa feil

Selv er jentene fornøyde og litt overrasket over resultatene sine.

– Det gikk veldig bra. I England er det veldig mange dansere og høyt nivå. Jeg følte at jeg danset bra og klarte å danse til musikken, det er det som er det vanskeligste for man vet ikke hvilken sang som kommer på. Jeg er kjempefornøyd, sier Jørgensen.

Eriksen var litt mer overrasket over egen prestasjon.

– Jeg trodde ikke jeg danset så bra selv, og tenkte kanskje at det skulle bli en fjerdeplass, men tydeligvis danset jeg bra. Jeg har øvd veldig mye, men da de ropte opp nummeret mitt trodde jeg først de sa feil nummer, sier Eriksen.

STERK PRESTASJON: Alt klaffet for Minnie Fischer Eriksen, som fikk en solid andreplass i fast elite i under 16 klassen i Blackpool.
STERK PRESTASJON: Alt klaffet for Minnie Fischer Eriksen, som fikk en solid andreplass i fast elite i under 16 klassen i Blackpool.

Det gjordet de ikke, og den lovende 14-åringen kunne reise hjem med en imponerende andreplass.

Studietur

Follo Dansestudio hadde med 17 dansere og foreldre, og Morstad forteller om en fin sosial og samlende tur.

– Dette pleier å være vår studietur. I tillegg til at det er hard konkurranse er det en fin sosial tur, hvor store og små reiser sammen, heier på hverandre og støtter hverandre. Jeg synes det er så motiverende for de i lavere ferdighetsklasser og de yngre jentene å dra på tur med de beste elitedanserne, for det er jenter de ser opp til. Her heier de beste på de aller yngste nybegynnerne og motsatt, og vi gleder oss over felles resultater, sier Morstad, og legger til:

– Vi er stolte av de resultatene vi opplevde i helgen, det er også sosialt og samlende for foreldrene. I tillegg gir det en veldig motivasjon for å fortsette å trene godt, avslutter Morstad.

Powered by Labrador CMS