DETTE MENER POLITIET

BLE PÅKJØRT I KONGEVEIEN: Det var flere vitner, både voksne og barn, da en 13 år gammel gutt ble påkjørt av en bil i 60-sone like ved klubbhuset på Sofiemyr rundt klokken 21.30 søndag kveld. Foto: Yana Stubberudlien

– Trafikksikkerheten i Kongeveien er tilfredsstillende

Hittil i år har politiet registrert tre trafikkulykker i Kongeveien på Sofiemyr. – Dette er ikke en strekning som vi i politiet får mange henvendelser og klager fra, sier politioverbetjent Marianne Tesaker.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis kontaktet politiet etter trafikkulykken i Kongeveien søndag kveld da en 13-åring gikk over veien foran bussen ved klubbhuset og deretter ble truffet av en bil som passerte bussen.

Påkjørselen skjedde midt i veien, i en 60-sone. Det er ikke noe gangfelt i Kongeveien, men det en gang- og sykkelbro over veien like ved klubbhuset.

Vi har spurt politiet om hva de mener om den aktuelle strekningen med tanke på dagens trafikksikkerhet, og om den er tilstrekkelig.

– Saken om påkjørselen er registret, men ikke ferdig skrevet så det er vanskelig å uttale seg på det nåværende tidspunkt om det du spør om. Hendelsesforløpet er noe uklart, saken skal etterforskes, vitner skal avhøres og så videre, sier politioverbetjent og avsnittsleder i Nærpolitiseksjonen ved Follo politistasjon, Marianne Tesaker ved Follo politistasjon.

Les også: 13-åring påkjørt da han krysset Kongeveien ved klubbhuset

Tre trafikkulykker i år

Vedrørende spørsmålet om antall trafikkulykker registrert på den aktuelle strekningen, med alvorlighetsgrad og antall involverte barn og voksne, sier Tesaker følgende:

– Politiet har ingen god statistikk på dette. For å finne ut av dette er det flere instanser (politiet, Statens Vegvesen, Forsikringsselskap med flere) og registre det må søkes i, noe som vil ta lang tid.

Etter å ha gjort et kort søk i politiets operasjonslogg og søkt på Kongeveien fra 1. januar 2021 frem til mandag denne uken, fant hun to registrerte trafikkulykker (i tillegg til trafikkulykken sist søndag):

– Den ene er en singelulykke der en bil kjører ut med materielle skader og den andre er en ulykke der to kjøretøy er involvert med mindre personskader. Utover det har vi ikke noe registrert i år. Ut fra det vil jeg si at trafikksikkerheten er tilfredsstillende. Strekningen har 50-sone (ifølge politiets logg) og det er ikke en strekning som vi i politiet får mange henvendelser/klager fra, sier Tesaker om strekningen med 60-sone.

Oppegård Avis har påpekt overfor politiet at vi får mange henvendelser fra innbyggerne om trafikksikkerheten i Kongeveien og bussene som skaper trafikkfarlige situasjoner ved å bruke busslommen ved klubbhuset som hvilested.

Høringsuttalelser

– Det skal etableres en ny barneskole vest for klubbhuset om to år og det er planer om en privat ungdomsskole (Wang Ung) på den andre siden av Kongeveien om ett år. Vil dette utløse behov for å vurdere andre trafikksikkerhetstiltak som følge av dette?

– Bygging av nye skoler som du nevner vil gjøre at kommunen, Statens Vegvesen, politiet og andre involverte vil få mulighet til uttale seg om trafikksikkerhet knyttet til denne prosessen. Vi ønsker ikke å forhåndsprosedere dette, sier Tesaker.

Når det gjelder bedre skilting av vei, er det kommunen eller Statens Vegvesen som står for dette, ifølge Tesaker.

Powered by Labrador CMS