BLE PÅKJØRT I KONGEVEIEN: Det var flere vitner, både voksne og barn, da en 13 år gammel gutt ble påkjørt av en bil like ved klubbhuset på Sofiemyr rundt klokken 21.30 søndag kveld. Alle foto: Yana Stubberudlien

13-åring påkjørt da han krysset Kongeveien ved klubbhuset

En 13 år gammel, lokal gutt ble påkjørt midt i veien ved klubbhuset på Sofiemyr da han prøvde å krysse Kongeveien rundt klokken 21.30 søndag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Alle nødetatene rykket ut til trafikkulykken på Sofiemyr. Brannvesenet fra Sofiemyr kom raskest frem.

Ifølge politioverbetjent Thomas West Johnsen i Øst politidistrikt fikk de melding fra helsevesenet (AMK-sentralen) klokken 21.41.

– Vi fikk melding om påkjørsel av en 13 år gammel gutt i Kongeveien på Sofiemyr. Da vi kom frem, så vi 13-åringen liggende midt i veien like ved gangbroen. Den mannlige bilføreren var også på stedet. Vi så også moren til 13-åringen, som kom løpende da vi ankom stedet, sier West Johnsen til Oppegård Avis.

KOM RASKT TIL SOFIEMYR: På bildet kan du se politioverbetjent Thomas West Johnsen.

Lettere skadd

13-åringen ble fraktet med ambulanse til Ahus like etter klokken 22.00.

– Skadeomfanget og tilstanden til gutten er foreløpig ukjent, men 13-åringen var våken og orientert da vi kom frem, sier West Johnsen til Oppegård Avis.

Like etter midnatt fikk Oppegård Avis en oppdatering fra operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt, om helsetilstanden til 13-åringen.

– Gutten er lettere skadd. Foreldrene var med ham da han ble kjørt til Ahus, sier han.

– Har ikke opptrådt grovt uaktsomt

Bilisten, en mann i 30-årene fra Nordre Follo, ble avhørt av politiet på stedet.

– Føreren er sjekket. Det er foreløpig ingen grunn til førerkortbeslag. Føreren har ikke opptrådt grovt uaktsomt. Påkjørselen har skjedd utenfor gangfeltet, sier operasjonslederen i Øst politidistrikt.

Det var flere vitner til påkjørselen, både voksne og barn, ifølge politiet. Disse ble også avhørt.

Kommunal elbil

Bilen, som har truffet 13-åringen er en elbil fra Nordre Follo kommune. På bildene nedenfor kan man se tydelig flere skader på frontpartiet, noe som sier noe om kraften i sammenstøtet.

Har gått over veien foran bussen

Påkjørselen har skjedd midt i veien, i en 60-sone. Det er ikke noe gangfelt i Kongeveien, men det en gang- og sykkelbro over veien like ved klubbhuset.

– 13-åringen prøvde å krysse veien da han ble påkjørt av en bil, ifølge vitneobservasjonene. Da vi kom frem, var situasjonen på stedet rolig og behersket, sier West Johnsen.

– Gutten har gått over veien foran bussen ved klubbhuset og deretter blitt truffet av en bil som passerte bussen, sier en av vitnene Oppegård Avis har snakket med.

Oppretter sak

HER HAR DET SKJEDD: 13-åringen har gått over veien foran bussen ved klubbhuset og deretter blitt truffet av en bil som passerte bussen, ifølge en vitne til påkjørselen. Foto: Eskil Bjørshol

Politiet oppretter sak. Ifølge politioverbetjent West Johnsen er det for tidlig å si om det har skjedd noe straffbart i forbindelse med påkjørselen.

– Det er ikke noe straffbart å passere bussen så lenge bussen står i busslommen. Heller ikke nødvendigvis noe straffbart å passere bussen delvis over i motsatt kjørefelt så lenge sikten fremover er god, sier han til Oppegård Avis.

Les også: Sjekk video av farlig forbikjøring i Kongeveien

Flere trafikkulykker

Det har vært flere trafikkulykker i området ved klubbhuset de siste 20 årene. Sommeren 2000 ble det registrert en trafikkulykke i krysset like ved broen. I november 2011 var to biler involvert i en annen trafikkulykke på omtrent samme sted, og også på kveldstid.

Det finnes også registreringer av flere andre trafikkulykker i området i 2011, 2008, 2016 og 2017, ifølge data fra Nasjonal vegdatabank (NVDB).

Les også: Farlig forbikjøring i Kongeveien

Mange nestenulykker

Oppegård Avis har også skrevet mye om flere nestenulykker på den aktuelle strekningen. Vi har også skrevet mye om at bussjåførene bruker bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer.

Les også: 36 «dobbeltparkeringer» på tolv timer

I september 2019 etterlyste Kine Skovli Landerud flere trafikksikkerhetstiltak på den aktuelle strekningen. Som tobarnsmor og nabo til den smale bussholdeplassen ved klubbhuset, var hun vitne til mange nestenulykker på stedet.

Skovli Landerud tok også flere video, som viser farlig forbikjøring ved klubbhuset hvor to personbiler kjørte forbi to busser og renovasjonsbilen til Follo Ren. Videoen hun har tatt viser tydelig at bussholdeplassen ved klubbhuset er for liten for å romme to busser. Det sistnevnte gjør at det skapes mange farlige situasjoner på strekningen.

Les også: – Har ingen å miste

Les også: – Åpenbart uheldig

Powered by Labrador CMS