SPERRET: Arbeidene vil bli utført i tidsrommet mellom klokken 07:00 og 16.00 fra mandag til fredag. Området er nå sperret. Kommunen oppfordrer gående og syklende til å ta seg frem andre steder i denne perioden.

Fra granittheller til brostein

Et areal på 200 kvadratmeter på Jan Baalsruds plass får nå brostein istedenfor de store granitthellene. Arbeidene er beregnet til å koste 820.000 kroner. Resten av de planlagte arbeidene er utsatt.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge kommunen har de engasjert Park og Anlegg AS for å jobbe på stedet.

– Vi jobber i disse dager med å fjerne de store granitthellene utenfor inngangen til Kolbotn Torg ved Boots-apoteket og O'Learys og ned mot Strandliveien og Veslebukta, sier Thale Hov, landskapsarkitekten i Vei og park i Nordre Follo kommune.

SNUBLEFARE: De store granitthellene ved Kolbotn torg har ligget veldig ujevnt i lang tid. Endringene i grunnforholdene har ført til nivåforskjellene i området.

Store setningsskader

Oppegård Avis har tidligere skrevet at i det aktuelle området har det vært snublefare på grunn av de endrede grunnforholdene på stedet.

– Dette er årsaken til at kommunen prioriterer dette arbeidet nå, sier Hov.

Det har vært så store setninger i grunnen at det ikke var ansett som mulig å løse dette på en enkel måte, forklarte avdelingsleder Per Kristiansen i Vei og park i fjor høst. Kommunen hadde da ikke penger i driftsbudsjettet for å sette i gang med noen større utbedringer på stedet. Som midlertidig løsning ble det påført reflekterende maling på flere av granitthellene, for å markere de farlige områdene på de hellene som stakk ut mest.

STORE SETNINGSSKADER: Granitthellene har i flere år ligget hulter til bulter.

Les også: Skylder på tørr sommer og gamle feil

820.000 kroner

Nå er arbeidene med å bytte granitthellene med nytt dekke godt i gang.

De store granitthellene skal erstattes med brukt storgatestein (brostein). Arealet som skal få nytt dekke er på cirka 200 kvadratmeter i areal.

– Granitthellene som fjernes er av god kvalitet, så planen er at de skal gjenbrukes på øvre- og nedre torg på Jan Baalsruds plass, men det blir ikke før vi starter opp arbeidene med byromsprosjektet, sier Hov.

STORGATESTEIN: Granitthellene erstattes med storgatestein (brostein).

Ifølge henne er prisen for arbeidet beregnet til cirka 820.000 kroner. Utover de ovennevnte arbeidene er det ikke planlagt flere endringer for utearealene på Jan Baalsruds plass og i Veslebukta.

– Vi skal ikke gjøre noe mer i dette området nå i høst, sier Hov.

Les også: – Vi har sviktet på vedlikehold av Jan Baalsruds plass

Resten er utsatt

Oppegård Avis har skrevet om det såkalte byromsprosjektet i Kolbotn sentrum. Det eksterne konsulentselskapet Multiconsult AS, som i fjor fikk to millioner kroner for dette oppdraget, foreslo flere tiltak for 50,1 millioner kroner for å gjøre uteområdene i Kolbotn sentrum mer attraktive.

Det meste av prosjektet, med utforming av Jan Baalsruds plass, Veslebukta og rådhusparken, har blitt utsatt som følge av det trange kommunebudsjettet.

På det som kalles nedre torg på Jan Baalsruds plass, som var det prioriterte området, var det blant annet foreslått å fjerne fontenen og vannrennen, og krydre dagens betongdekke med striper av marktegl. Fontenen har ikke vært i bruk siden i fjor. I år har det blitt valgt å beplante den med blomster.

Les mer om dette her: Foreslår å starte med Jan Baalsruds plass

Powered by Labrador CMS