SNART SISTE STOPP: Om ikke lenge, vil denne ruten bli lagt ned, og du må finne alternativ transport til Gardermoen.

Legger ned flybuss-ruten gjennom Oppegård

Heretter blir det bil eller tog til Gardermoen.

Publisert

Flybusseekspressens rute mellom Ski og Gardermoen blir nedlagt den 1. oktober. Dermed må du finne deg nye alternativer for å komme deg til og fra hovedflyplassen.

Bussen har gått i rute mellom Ski, Greverud, Kolbotn, Prinsdal, Mortensrud, Ryen, Oslo og Gardermoen. Nå er det altså slutt.

PS: Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis den 8. september

Sviktende passasjergrunnlag

ENESTE BUSS GJENNOM OPPEGÅRD SYD: Når Flybussekspressen legger ned sin rute, vil Oppegård Syd stå totalt uten buss.

For få passasjerer gjennom flere år har dessverre ført til at Flybussekspressen nå må gå til det skritt å legge ned ruten mellom Ski og Oslo Lufthavn Gardermoen etter å ha vært i drift siden 1998, ifølge en pressemelding fra Flybussekspressen.

– Flybussekspressen drives på ren kommersiell basis, uten noen form for økonomisk støtte fra det offentlige. Dette innebærer at ruten over tid må være lønnsom, noe den dessverre ikke har vært. Beslutningen som nå er tatt har på ingen måte vært enkel, men de økonomiske realitetene kommer vi ikke utenom, sier  Bjørn Østbye, administrerende direktør i Flybussekspressen

– Flere forhold de senere årene har bidratt til at vi nå har måttet gå til dette skrittet. Konkurransen fra andre aktører, spesielt toget, med subsidierte priser som vi ikke har mulighet til å konkurrere med, og bruken av privatbil som transportform til og fra flyplassen har vært viktige årsaker til den utviklingen vi har sett.

SNART IKKE I RUTE: Om litt vil du ikke lenger kunne se på denne tabellen for å komme deg til Gardermoen.

Beklager

Direktøren påpeker også at forholdene på Vevelstad heller ikke har gjort situasjonen enklere.

– Etter at vi anskaffet nye busser i 2013 kunne vi ikke lenger benytte jernbaneundergangen ved Vevelstad stasjon, og kjørte i en lang periode frem og tilbake mellom Skiveien og Vevelstad, noe som ble opplevd som lite heldig for de passasjerer som startet reisen på Ski. På bakgrunn av gjentatte forsikringer om at disse forholdene skulle utbedres innen kort tid, valgte vi 1.desember 2015 å kutte ut Vevelstad som stoppested. Da hadde vi ventet i over to år på en løsning, sier han.

Han beklager at selskapet nå må gå til skrittet, spesielt overfor passasjerene. 

– De som har kjøpt verdikort / periodekort selvsagt vil få refundert beløpene de har til gode, sier han.

Powered by Labrador CMS