MULIG STREIK: Alle busslinjene til og fra Oppegård kan stå stille dersom det blir streik på søndag.

Alle busser til og fra Oppegård kan rammes av streik.

Fra og med søndag 8. april, vil alle busser til og fra Oppegård stå, dersom ikke LO og YS blir enige med NHO i tariffoppgjøret.

LO har i dag krevd meklingen i tariffoppgjøret mellom LO og NHO avsluttet, meddelt plassfratredelse og varslet om at konflikt iverksettes fra arbeidstidens begynnelse, senest kl. 0600, søndag 8. april, melder LO i en pressemelding. 

Det vil si at alle busslinjer i Oppegård vil bli berørt dersom streiken avvikles. 

– Vi har ikke fått lagt ut de komplette listene enda, det vil komme informasjon på ruter.no ganske snart, sier pressevakt i Ruter, Sofie Bruun. 

Alle busslinjer i Oppegård stanses

SPENT: Pressevakt i Ruter, Sofie Bruun, er spent på utfallet av meklingen.

Det er imidlertid klart at dersom det blir en streik, vil alle bussene i Oppegård bli rammet, både de som opereres av Nobina og Unibuss.  

Les også: Østfoldbanen kan bli lagt ut på anbud

– I utgangspunktet står alle busser i Oslo og Akershus, utenom Vestby Eidsvoll, Årnes og Bjørkelangen, mens tog t-bane og trikk går som normalt, sier Bruun. 

Hun oppfordrer alle til å følge med på nettsidene og på nyhetene for informasjon angående en eventuell streik. 

– Vi kommer til å legge ut informasjon på vår nettside, Blir det streik legger vi ut avviksmeldinger i  de digitale verktøy vi har.

Omfattende

 Ruter kan enda ikke si noe om utfallet av meklingen.

ALT STÅR: Kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby, sier alle linjer vil rammes av en eventuell streik.

– Det blir spennende, det er klart at hvis det blir streik så vil den være omfattende og det vil merkes i trafikksystemet. Vi vet ikke om partene vil megle på overtid, men det som er sagt hittil er at det vil bli streik fra søndag, dersom de ikke kommer ti lenighet, sier Bruun. 

Alle linjer berørt

Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Unibuss sier de forholder seg til utfallet av meklingen. 

Les også: Farvel, kontanter!

– Det er arbeidstakernes foreninger og arbeidsgiversiden som er til mekling, det er NHO som forhandler på våre vegne. Vi sitter ikke direkte i disse forhandlingene og forholder oss til det utfallet meklingen får, sier Østby

Alle Unibuss sine linjer i Oslo og Akershus vil bli stanset, fordi Unibuss ikke har nok medarbeidere til å opprettholde tjenestene, dersom det blir streik.  

Øvrige linjer som opereres av Nobina vil også bli berørt, men det har ikke lykkes Oppegård Avis å komme i kontakt med Nobina for en kommentar. 

Powered by Labrador CMS