HOLD AVSTAND: – Det beste hadde vært om alle fulgte de nasjonale myndighetenes instrukser. Det gjør vi i Nordre Follo, sier Camilla Hille, som sammen med ordfører Hanne Opdan oppfordrer til å bruke anleggene innenfor de gjeldende smittevernreglene.
HOLD AVSTAND: – Det beste hadde vært om alle fulgte de nasjonale myndighetenes instrukser. Det gjør vi i Nordre Follo, sier Camilla Hille, som sammen med ordfører Hanne Opdan oppfordrer til å bruke anleggene innenfor de gjeldende smittevernreglene.

Derfor skal banene fortsatt være åpne

– Det er paradoksalt når vi får reaskjoner på at barn leker innenfor reglene, mens på IKEA stimler folk sammen. Det er inkonsekvent, sier utvalgsleder Camilla Hille.

Publisert

– Man reagerer ulikt i kriser. Det må vi alle tenke på, sier Hanne Opdan.

Ordføreren mener alle trenger å stå sammen – mer enn noen gang tidligere. Hanne Opdan mener det er viktig å forstå ulike behov. 

– Jeg har veldig stor forståelse for de som er kjempebekymra for smitte, som kanskje er eller har nær familie i risiskogruppa. Samtidig har kommuneoverlegen i Nordre Follo vært tydelig på at mange også bør absolutt må komme seg ut. Vi trenger å komme ut for å lufte oss, og vi er nødt til å stå sammen for å hindre spredning, sier Opdan. 

Følge nasjonale råd

De siste ukene har både Oppegård Avis og en rekke andre medier skrevet saker hvor flere reagerer på at idrettsanleggene holder åpent for uorganisert aktivitet. 

Ordføreren har en henstilling til de som vil si fra.

– Gjør det på en pen måte. Jeg synes ungdom og folk generelt er flinke til å holde avstand, sier Opdan.

Camilla Hille er leder i Utvalg for oppvekst, idrettt og kultur i Nordre Follo. Hun sier det er viktig at alle følger de nasjonale rådene om mindre grupper og om å holde avstand.

– Utfordringen kommer når vi begynner å gjøre ting forskjellig. Det beste hadde vært om alle fulgte de nasjonale myndighetenes instrukser. Det gjør vi i Nordre Follo.

PS! Saken fortsetter under bildet!

NIKKER: Camilla Hille og Hanne Opdan tok likegodt en runde med nikketrening på Sofiemyr kunstgress.
NIKKER: Camilla Hille og Hanne Opdan tok likegodt en runde med nikketrening på Sofiemyr kunstgress.


– Det er paradoksalt når vi får reaskjoner på at barn leker innenfor reglene, mens på IKEA så stimler folk sammen. Det er inkonsekvent, sier Camilla Hille. 

– Alle følger reglene

Oppegård Avis møtte Hille og Opdan på Sofiemyr kunstgress sist fredag ettermiddag. Mens vi gjorde intervjuet i et hjørne på banen, var det samtidig tre grupper med tre ungdommer i hver som spilte fotball. 

– Jeg har akkurat fått rapporter fra utekontakter som går på alle banene. Det viser seg at alle følger reglene. Da er det gode grunner for å fortsette å holde banene åpne. I tillegg kommer til vi til å se på mulighetene for å dele opp banene i soner, sier Camilla Hille.

– Jeg håper vi kan forstå hverandres situasjon, og ha banene uten inndeling. Slikt skaper fort begrensninger, mener ordføreren. 

Polariserende

Verken ordføreren eller utvalgslederen har sansen for at uttrykk som moralpoliti har kommet til overflaten den siste tiden.

– Jeg synes det blir polariserende, og jeg håper vi heller kan samle oss. Jeg er ganske sikkert på at vi alle ønsker det samme: Hindre smitte, sier Hanne Opdan – før Camilla Hille følger opp:

– Jeg har selv vært rundt. Forrige søndag så jeg en gruppe på seks ungdommer. Jeg sa til dem på en hyggelig måte: «Det beste er om dere er tre». Vi må snakke til hverandre som medmennesker. Da slipper vi at uttrykk som «moralpoliti» kommer opp i dagen, sier Camilla Hille.

– Bruk anleggene – hold avstand

Både utvalgslederen og ordføreren er klare på at kommunens anlegg er åpne for uorganisert aktivitet med små grupper. 

– Vi ønsker fysisk aktivitet velkommen. Følg reglene og de nasjonale føringene. Kos dere på anleggene, sier Camilla Hille – før ordføreren avslutter: 

– Men hold avstand. 

Powered by Labrador CMS