BEVEGELIGHET: Yoga er godt for både kropp og sjel, og kan hjelpe deg med å bli mer bevegelig i hverdagen.
BEVEGELIGHET: Yoga er godt for både kropp og sjel, og kan hjelpe deg med å bli mer bevegelig i hverdagen.

Grønn morgen for alle

Siden januar har iYoga tilbudt «grønn morgen» til alle. – Helt gratis, og ingen forpliktelser, sier eier og instruktør, Carina Jensen.

Publisert

– Hva er yoga? Yoga er det du ønsker det skal være for deg, sier Carina Jensen ivrig.

Siden 2010 har hun, sammen med Anne Kristine Kavli, drevet iYoga. For noen år siden kom også Frode E. Johansen og Børre Jensen inn som eiere. Foreløpig holder de til i Sønsterudveien, men i juli flytter de inn i Håndverkshuset på Sofiemyr.

– Dette kan vi gi

iYoga ønsker å tilby yoga til alle. Derfor har de også startet opp «grønn morgen.» Et laverterskel tilbud, helt gratis, for alle som ønsker å prøve en rolig yogatime på morgenkvisten.

GRØNN MORGEN: Carina Jensen, eier og instruktør på iYoga, inviterer til grønn morgen.
GRØNN MORGEN: Carina Jensen, eier og instruktør på iYoga, inviterer til grønn morgen.

Les også: Flott NM-sølv til Emilie og Helene

– Det handler om hva vi kan gi tilbake, det er litt veldedighet, dette kan vi gi, sier Jensen.

Hun synes det er en fin måte å vise frem hva yoga kan være, uten at man trenger å bestille plass, forplikte seg til noe eller betale.

– Vi har tenkt at hvis det er et tilbud som bare ligger der, hvor man bare kan komme å prøve,da har man kanskje lyst til å komme på noen av de andre timene også.

Yoga for alle

Jensen er opptatt av at man kan finne den yogaen som passer for den enkelte.

– For noen er det litt som å «banne i kirka» at man blander inn andre ting, men hva er egentlig yoga? Vi har mediyoga vi har mindfullness, vi har styrkeyoga som er halvparten hard styrke og halvparten bevegelighet, for eksempel. Det som har vært viktig er at man skal kunne komme inn som man er, sier hun entusiastisk.

Les også: Spiller på hjemmebane

Hun påpeker at man hverken trenger å bli vegetarianer eller å endre livsstil, selv om det selvfølgelig er plass til dem som ønsker det også.

– Det har vært vårt ønske, mål og visjon, å kunne vise at yoga er mer. Det er plass til alle. Vi har full respekt for de som ønsker det som livsstil, men det er også full respekt for alt det i mellom.

ALLE KAN BLI MED:  – Yoga er det du vil det skal være for deg, sier Carina Jensen.
ALLE KAN BLI MED:  – Yoga er det du vil det skal være for deg, sier Carina Jensen.

Saken fortsetter under bildet.

 

Funksjonelle bevegelser

Jensen prater, peker og forklarer. Hun har forståelse for at mange synes yoga kan virke litt rart.

– Man stiller inn kroppen i masse rare posisjoner, men hvis man bryter det ned, så ser man at det er mange av de funksjonelle bevegelsene vi bruker hver dag. Når man står i en yogastilling er det ikke så lett å tenke at «denne stillingen bruker jeg for å kunne plukke noe der borte», men det er egentlig ikke så mystisk, avslutter hun.