INGEN KLARE SVAR: Citycon har foreløpig ingen klare svar på hva som skjer med husleia på bedriftene som leier av dem.

Citycon tar fortsatt betalt for husleie

– Man forholder seg til dette på normal måte, men vi vurderer fortløpende fra time til time, sier pressekontakt Daniel Sellevoll i Citycon om betaling av husleie på senteret.

I dag annonserte  Olav Thon Gruppen  at de vil utsette husleie for de som leier hos dem. Citycon, som er eiere av Kolbotn torg, har ingen plan klar for sine leietakere. 

– Olav Thon Gruppen har i dag besluttet å gi betalingsutsettelse til alle våre serveringssteder og butikkleietakere i Norge som er rammet av likviditetsproblemer som følge av coronakrisen, sier visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen, Ole-Christian Hallerud til E24.

Pressekontakt i Citycon, Daniel Sellevoll, sier de ikke har en handlingsplan, men at de vurderer situasjonen fra time til time. 

VURDERER: Pressekontakt i Citycon, Daniel Sellevoll, sier de vurderer fra time til time.

– Har dere tenkt til å frita leietakere for leie i denne perioden?

– De økonomiske konsekvensene av korona-pandemien er det litt for tidlig å si noe om, men vi ønsker å være løsningsorienterte både overfor besøkende og butikkeierne, sier pressekontakt i Citycon, Daniel Sellevoll. 

Men hvilke løsninger? Skal dere gjøre noe med leieinntektene?

– Vi vurderer dette time for time, det er der vi er nå. Vi er i samme båt selvfølgelig, og per nå venter vi på at det skal stabilisere seg og vi har det store bildet. Vi er nødt til å ta de vurderingene når situasjonen har stabilisert seg,  sier Sellevoll. 

Uoversiktlige konsekvenser

Foreløpig er senteret åpent som vanlig, men noen butikker har begrenset åpningstid fra 10.00 - 18.00 Serveringssteder, frisører, optikere og andre som kommer under Helsedirektorates pålegg om stenging, holder ikke åpent.  For mange kan dette bety store utgifter, og ingen inntekter. 

– Hvis det ikke gis fritak for leieinntekter, hvordan ser dere da for dere at senteret skal kunne fylles opp igjen når krisen er over, og mange antakeligvis har måtte forlate senteret?

–  Det er ingenting vi ønsker mer enn å komme tilbake til normal drift igjen. Korona-konsekvensene er like uoversiktlig for oss som for butikkene, vi må komme tilbake med en handlingsplan på det, sier Sellevoll. 

Er det aktuelt å gjøre noe for de som har blitt pålagt og stenge og som ikke har noen inntekt?

 – Vi skal være løsningsorienterte det er det svaret jeg har i dag. Vi skal vi vurdere fra sak til sak.  Vi håper vi har bedre oversikt i dagene som kommer,  og da håper vi å ha gode løsninger, sier Sellevoll. 

– Må kjenne sin besøkelsestid

MÅ PÅ BANEN: Vebjørn Aarflot, daglig leder på Gamle Tårnhuset, håper Citycon nå kjenner sin besøkelsestid.

Gamle Tårnhuset restaurant er en av leietakerne som er pålagt å holde stengt. Daglig leder Vebjørn Aarflot håper Citycon nå kommer på banen. 

– Når Thon har besluttet å utsette husleie på alle sine sentre, så det er helt klart også noe Citycon bør gjøre. De må komme på banen nå de også, alle taper litt i denne situasjonen, nå må de kjenne sin besøkelsestid, sier Aarflot. 

Han forventer at Citycon tar ansvar og tror det kommer til å skje.

– Alle leietakerne forventer at Citycon gjør sitt, og det tror jeg de kommer til å gjøre etter hvert. Kolbotn torg er et senter som har små butikker og hele senteret har slitt, og vi vil jo beholde senteret. Da er det viktig at alle tar i et tak og et tap. De må ta sitt tap, alle vi leietakerne taper også på dette. Det skal ikke være forskjell på huseier og leietaker her, sier Aarflot. 

Han håper mange i lokalmiljøet benytter seg av tilbudene, som de lokale spisestedene, når de får lov å åpne igjen 

– Det er kjempetøft. vi har holdt på i ti år og heldigvis har vi klart å bygge oss opp litt kapital, men vi hadde ikke sett for oss noe som dette her. Vi gjør alt vi kan for de ansatte, og alle er med på at dette skal vi få til. Det er kjempeviktig at alle bruker de lokale tilbudene når alt kommer på plass, og også det vi kan bruke nå i denne perioden, sier Aarflot. 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS