ISOLERT: Ekteparet har ikke måtte teste seg, og viser ingen symptomer, men sitter i karantene hjemme etter en skiferie i Østerrike.
ISOLERT: Ekteparet har ikke måtte teste seg, og viser ingen symptomer, men sitter i karantene hjemme etter en skiferie i Østerrike.

Ektepar i korona-karantene på Kolbotn

Et ektepar fra Kolbotn er satt i karantene etter skiferie i Østerrike.

Publisert

Et ektepar fra Kolbotn er satt i karantene etter et ferieopphold i Østerrike. Paret ønsker, av hensyn til barna, å være anonyme. Ingen av dem har vist symptomer på sykdom, men har blitt bedt om å holde seg hjemme. 

– Vi kom fra skiferie, og ringte smittervernkontoret. Det er jo hva helsemyndighetene går ut med, så vi sitter kun i karantene for å begrense omfanget. Vi er friske og raske, sier damen fra Kolbotn. 

Ekteparet har også pratet med fastlegen sin, og fått beskjed om at de ikke behøver å testes dersom de ikke viser tegn på sykdom, men at de skal holde seg i karantene i 14 dager.

– Karantenen fungerer på den måten at vi skal holde oss unna store forsamlinger, jobb, skole, store møter og sånne ting. Vi kan gå og handle maten vi trenger så lenge vi ikke har noen symptomer, men vi skal bevege oss minst mulig blant andre mennesker, sier hun. 

Ingen drømmesituasjon

STOPP: På døren på Trollåsen legesenter er det hengt opp klar beskjed om ikke å komme inn hvis man har influensasymptomer.
STOPP: På døren på Trollåsen legesenter er det hengt opp klar beskjed om ikke å komme inn hvis man har influensasymptomer.

Ekteparet forsøker nå å jobbe så godt de kan hjemmefra. 

– Vi er to friske voksne som sitter hjemme og må prøve å jobbe så godt vi kan hjemmefra. For mannen min går det greit, men jeg har en jobb hvor jeg ikke får gjort like mye hjemmefra. Men man må respektere det, og det mener jeg er veldig viktig selv om det ikke er noen drømmesituasjon. Vi må respektere hva myndighetene vil, sier hun.

Noen ekstra lang ferie blir det derimot ikke, kan hun forsikre om.

– Mannen min jobber nå med hva de skal gjøre mot sine ansatte i forbindelse med Korona-viruset. Han er fullbooket med jobb, og jeg jobber så godt jeg kan med det jeg kan gjøre, men det er jo litt spesielt, sier hun.

Med et smil legger hun til at de kanskje får muligheten til å rydde litt hjemme, nå som de likevel er i karantene. 

– Med to stykker i husstanden som jobber 120 prosent begge to, er det sikkert noen skuffer og skap som trengs å ryddes.  Vi skal nok få tiden til å gå.

Visste ikke om det 

Ekteparet reiste til Østerrike torsdag, og da var det ingen restriksjoner mot å reise dit.

– Der var det ikke snakk om noe, hadde det vært det da hadde vi ikke dratt. 

Det var ikke før lørdag kveld at ektemannen sjekket noen mailer og fikk informasjon om at Østerrike hadde blitt en del av Korona-områdene, og særlig området hvor ekteparet ferierte. 

– Jeg velger å tro at de fleste oppegående mennesker ikke hadde dratt om det hadde stått noe om det. Er landet nevnt spesifikt da drar man ikke, men det er like farlig å være hjemme som andre plasser. Man må være påpasselig med håndhygiene, og så trenger man ikke å stå oppi andre mennesker å prate. 

Ikke bekymret for viruset 

Kvinnen er ikke særlig bekymret for selve viruset, men synes det er skummelt hvordan verdensøkonomien påvirkes av Korona-viruset. 

– For oss så tenker jeg heller det store bildet. Det er hardt og brutalt å si det, men det dør 1000 mennesker av vanlig influensa i Norge hvert år, og det skrives det aldri om. Det er hauset ekstremt opp av media, og ringvirkningene økonomisk er det jeg synes er mest skremmende.