ÅPNER I LANGHUSET OM EN UKE: Den nye teststasjonen skal holde til i disse lokalene.
ÅPNER I LANGHUSET OM EN UKE: Den nye teststasjonen skal holde til i disse lokalene.

Kommunens teststasjoner flytter fra Kolbotn og Ski til Langhus

Teststasjonen på Kolbotn avvikles fra lørdag denne uken. Fra og med fredag 1. oktober vil testing for Covid-19 foregå i Langhuset på Langhus.

Publisert Sist oppdatert

I dag har Nordre Follo kommune to teststasjoner for å teste innbyggerne for Covid-19. Den ene av disse ligger i Verkstedveien i Ski, mens den andre ligger i kjelleren til det gamle rådhuset i Kolbotn sentrum.

I en pressemelding skriver kommunen i dag at de lenge har jobbet for å samle hele smittevernteamet på ett sted, og har nå besluttet å redusere antall teststasjoner til én og samtidig velge en ny lokasjon for den fra og med fredag neste uke.

Åpnes om en uke

Med den nye teststasjonen, som blir etablert i Langhuset på Langhus (Gamle Vevelstad vei 34) fra og med fredag 1. oktober, vil smittesporing og testing være samlet på ett sted.

– Vi går med dette over fra to teststasjoner (i Ski og i det gamle rådhuset på Kolbotn) til én teststasjon. Den nye teststasjonen ligger på Langhus, midt i kommunen, sier Lene Svendsen, avdelingsleder for smittevernteamet.

Kommunen påpeker at det finnes en stor parkeringsplass rett ved siden av teststasjonen.

Disse to skal avvikles

Det ovennevnte fører til at de to andre teststasjonene skal avvikles.

  • Teststasjonen på Kolbotn er åpen til og med i morgen, fredag 24. september. Fra lørdag denne uken og til og med torsdag neste uke må du benytte teststasjonen i Ski.
  • Teststasjonen i Verkstedveien i Ski er åpen til og med torsdag 30. september.
STENGES PÅ LØRDAG: Teststasjonen på Kolbotn er åpen til og med i morgen, fredag 24. september.
STENGES PÅ LØRDAG: Teststasjonen på Kolbotn er åpen til og med i morgen, fredag 24. september.
Teststasjonen i Verkstedveien i Ski er åpen til og med torsdag 30. september.
Teststasjonen i Verkstedveien i Ski er åpen til og med torsdag 30. september.

– Vil ikke gå utover tilbudet

Lene Svendsen i smittevernteamet understreker at det å samle to teststasjoner til én, ikke vil gå utover tilbudet til lokalbefolkningen.

– Det er mye samarbeid mellom teststasjonen og smittesporerne, og vi gleder oss derfor til å kunne samle alle under samme tak. Vi vil fortsatt ha som mål at de fleste skal få time på dagen eller senest dagen etter de bestiller, sier Svendsen.

Videre påpeker hun at bestilling av tid vil foregå på samme måte som tidligere, enten ved å bestille digitalt direkte i helseboka eller ved å ringe teststasjonen.

Her finner du informasjon om hvordan du bestiller test.

Powered by Labrador CMS