LOKAL PILKASTER: Mathias Myrvang Isaksen (t.v.) sammen med makker Jakob Skovgård.

Stolt av innsatsen i Danmark

Darttalentet Mathias fra Oppegård målte krefter mot den danske dart-eliten. Som ventet ble det en tøff og spennende affære.

Publisert Sist oppdatert

De to siste helgene har Mathias Myrvang Isaksen tilbragt i det deilige ferielandet Danmark. Mens mange nordmenn ser på Lego-figurer og hvite sandstrender har Myrvang Isaksen stort sett stirret inn i en dartskive.

Vi tar den siste helgen først. Da var det nemlig duket for DM, som naturlig nok er den danske ekvivalenten til NM. 

Og DM-helgen startet bra for vårt lokale håp i Drenge Double. Mathias og makker Jakob Skovgård, spilte bra i innledende runder. 

– Jeg traff alle doblene jeg fikk sjansen til å ta, så jeg og makkeren min toppet puljen i gruppespillet, forteller Mathias. 

Dette ga de en god posisjon inn i cupen og de gikk rett til semifinale. Gutta følte seg bra og ledet først 1-0, men mistet taket på doblene og det endte 3-1. 

Gutta var allikevel fornøyde med innsatsen og Danmark/Norge fikk en velfortjent 3/4.plass.

Tøff pulje

På søndag var det klart for DM Drenge single og Mathias var trukket inn i en svært krevende pulje. I tillegg til Mathias, var også tidligere DM-vinnere Nikolaj Jørgensen og Sebastian Danner Løfgren, samt Simon D. Jørgensen. 

Mathias vant sin første match mot Simon, men tapte litt surt 2-3 mot Sebastian. Mot Nikolaj spilte Oppegård-gutten godt, men Nikolaj fikk det meste til å klaffe og det endte med et 0-3 tap. 

Selv med det tredje beste snittet i hele turneringen klarte ikke den unge nordmannen å ta seg videre fra innledende runder. Puljemotstander Sebastian gikk videre hele veien og ble kronet som ny dansk mester. 

– Selv om jeg ikke kom videre er jeg stolt av innsatsen. Begge jeg tapte mot ble tipp fire og jeg spilte godt, sier Mathias, før han måtte videre i programmet på Dartskolen i Hejnsvig. 

Der skal det trenes intenst før Sommerdart-turneringen med Follo Dart Akademi venter her hjemme. Internasjonalt er European Youth Open i Irland neste stopp for Mathias. 

TETT PROGRAM: Mathias Myrvang Isaksen har tilbragt starten av sommerferien i danske dart-turneringer.

Klaff i juniorserie

Også den foregående helgen ble brukt i Danmark for vår lovende dart-kanon. Da spilte Myrvang Isaksen, med kallenavnet «The Norwegian Fella» siste runde av vårens Juniorserie i Danmark. Mathias har lenge vært Norges eneste aktive junior dartspiller og selv om det nå begynner å komme til flere juniorer, blant annet fra Follo Dart Akademi, er det fortsatt ingen organisert juniorsatsing fra Norges Dartsforbund. Mathias har derfor fått innvilget dansk lisens, slik at han kan spille danskenes juniorserie. 

Han lå på en grei 5. plass etter siste runde, men hadde ifølge seg selv mer å gå på. Det begynte greit med et par tette matcher der Mathias vant den første matchen, men tapte så de to neste med knapp margin. 

Den neste matchen var viktig å vinne, mot Lukas Jensen, en 17-åring rangert som nummer fire i verden blant juniorer. Mathias slo til og vant kampen 3-2.

Nytt kallenavn

Etter en komfortabel 5-0 seier mot Jakob Skovgård ventet allerede nevnte Nikolaj Jørgensen, som er regnet som Danmarks beste juniorspiller. I tidligere matcher mot Jørgensen har Mathias holdt litt tilbake i en slags overdreven respekt for den gode dansken. 

Denne gangen klaffet det derimot for «The Fella from Follo»*, og seieren var i boks. Mathias vant samtlige av de neste kampene også, men det holdt ikke helt inn. 

– Selv om jeg endte med en 4. plass totalt, kun tre poeng unna pallen, er jeg stolt av å være den eneste som har slått Nikolaj i denne juniorserien, forteller Mathias på telefon fra Danmark. – Jeg er veldig fornøyd med egen innsats i vår-serien, der topp fem var målet, legger han til. 

PS: *«The Fella from Follo» kom som en kommentar på et Facebook-innlegg på Follo Dart Akademi. En artig, lokal vri på kallenavnet Mathias har fått fra konkurrenter/kompiser i Junior Darts Corporation. 

Powered by Labrador CMS