MIDT I BLINKEN: Mathias Myrvang Isaksen tok sølv i helgens kretsranking i dart.

Unggutten sikret sølv

Dart-talentet Mathias Myrvang Isaksen (15) hadde gullformen inne, men måtte til slutt «ta til takke med» sølv.

Publisert

Lørdag var det tid for årets første kretsranking i Oslo og Østlandet Dart Krets - KR1 for Herrer. 15-åringen Mathias Myrvang Isaksen fra Oppegård er fortsatt den eneste junioren i kretsen som deltar i disse turneringene og «som vanlig» måtte han derfor stille i herreklassen. Det vil si mot langt eldre og mer meritterte spillere.

Turneringsformen kretsranking spilles med innledende gruppespill før cup. Alder er som kjent ingen hindring og Myrvang Isaksen vant begge kampene sine i innledende pulje og toppet gruppen. Det ga gode forutsetninger når man går inn i cup-spill og utslagsrunder.

FOKUS: Mathias trener ved Follo Dart Akademi og følges opp av stefar Alex Myrvang-Steff og mamma Nina Cecilie Myrvang-Steff

Snudde

Første runde i cupen mot Øivind Eriksen ble krevende og han strevde litt underveis, men dro det i land i avgjørende leg.

Deretter møtte han Tellef Mjelde og visste at her måtte han virkelig trå til og spille godt. Det ble en ny seier og han gikk videre til å møte en gammel lagkompis, Jan Roar Larsen.

Larsen er en skikkelig «nemesis», for JR har nemlig slått ut Mathias av flere turneringer tidligere. Revansjelysten var dermed enorm.

Dette var matchen hvor det meste klaffet for unggutten og det endte med seier til vårt lokale håp. Dermed var han klar for sin første norske finale i en større turnering.

FULLT FOKUS: Finalen ble en tøff batalje. Vårt unge håp ledet lenge, men Lars-Erik Lindgren snudde kampen og sikret seg seieren.

Åpnet sterkt

Myrvang Isaksen åpnet sterkt i finalen mot Lars-Erik Lindgren og ledet på et tidspunkt 2-0. Så begynte den rutinerte pilkasteren opphenting, og til slutt vant rutine over ungdommelig pågangsmot.

Det tar ikke bort gleden over prestasjonen.

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats og 2. plass er faktisk ganske bra, sier han ydmykt.

GOD KLEM: Etter finalen fikk Mathias en god klem av stefar og støttespiller Alex Myrvang-Steff som var den som introduserte Mathias for dart.
FOTNØYDE KARER: Både sølvvinner Mathias og vinner Lars-Erik Lindgren var fornøyde etter finalen.

Stigende form

Andreplass er et synlig bevis på både form og talent, og det lover godt for videre oppgaver. Nå venter både kretsmesterskap, Norgesmesterskap, dansk seriespill, en internasjonal turnering i Wien og forhåpentligvis JDC Foundation Tour event i Eindhoven i mai.

Det hadde ikke gått uten god støtte i lokalmiljøet.

– Jeg er utrolig takknemlig for støtten fra familien og lokalmiljøet. Det er takket være dere at jeg kan fortsette å jobbe mot mine 10.000 timer, mine mål og drømmer. Og jeg har nok ikke solgt min siste kaffekopp enda, sier han til Oppegård Avis.

Powered by Labrador CMS