Trafikklæreren tok saken i egne hender – her overrasker han gjerningsmannen

For fjerde gang ble bildekk ved Driving Trafikkskole skåret opp. Se video!

Publisert

Siden nyttår har Driving Trafikkskole vært utsatt for hærverk flere ganger ved at dekk på skolens biler er blitt skåret opp og punktert. Daglig leder Fahim Nael var frustrert forrige gang det skjedde i februar. 

– Første gang det skjedde 5. januar trodde jeg det var rampunger som gjorde hærverket. 15. januar skjedde det igjen, og da ble fire biler tatt. Da skjønte jeg at det var noen som hadde noe mot meg. 

Nael investerte da kameraovervåkning. Samtidig fikk han låne lokalene til sushirestauranten i underetasjen. 

– Den har vært stengt på grunn av sykdom. Fra 18. januar har jeg sittet i mørket fra åttetiden på kvelden og til langt natt. 10. februar satt jeg her til tre-fire på natta før jeg dro hjem. Noen timer senere den gangen kom han og tok fire biler. 

Overvåket fra bil og sushirestaurant

Dette førte til at Fahim Nael har utvidet sin våkentid, samtidig som han har hatt overvåkningsbildene sendt på mobilen. 

– Jeg har sittet her og i bilen, og samtidig hatt en "alibi-bil" stående parkert hjemme. I bilen har jeg ofte parkert ved Jernia på Kolbotn, men samtidig fulgt med på overvåkningskameraet på mobilen. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

LANGE NETTER: Sushirestauranten i underetasjen har vært stengt på grunn av sykdom, og Fahim Nael har fått låne lokalene til å overvåke området utenfor.
LANGE NETTER: Sushirestauranten i underetasjen har vært stengt på grunn av sykdom, og Fahim Nael har fått låne lokalene til å overvåke området utenfor.


Grytidlig tirsdag morgen holdt Fahim Nael vakt som vanlig da han plutselig oppdaget begevelser på overvåkningskameraet. 

– Jeg kjørte mot trafikkskolen, og ringte politiet samtidig. Gjerningspersonen fikk ødelagt flere biler før jeg kom løpende. 

– Hva sa du til ham? 

– Jeg hadde ikke tid til å si noe. Jeg prøvde å hoppe på han, men han var stor, svært høy og la på sprang. 

Løp etter

På overvåkningsvideoen kan du på slutten se gjerningspersonen løpe inn i jerbaneundergangen ved Sønsterudkrysset. Historien stopper derimot ikke der. 

– Han løp som rene Usain Bolt. Jeg fulgte etter bort mot Circle K. Jeg fikk stoppet en bil ved Circle K. Føreren var tilfeldigvis pappaen til en av elevene min. Gjerningspersonen hoppet i en taxi på holdeplassen på Kolbotn. Vi fulgte etter, forteller Fahim Nael. 

Dermed starter en biljakt inn mot Oslo. Fahim Nael forteller at turen gikk ut fra Kolbotn, inn på Rosenholmveien på Holmlia, og derfra ned på E18 inn mot Oslo.

– Vi fulgte etter i taxifila, og jeg hadde hele tiden politiet på øret. Da vi kom inn til Oslo ble jeg overført til Oslo-politiet, forteller Nael. 

Tatt i Oslo sentrum

Turen fortsatte inn mot Oslo sentrum. Ved Oslo Plaza hoppet gjerningspersonen ut av taxien, og innehaveren av Driving Trafikkskole fulgte etter. Ved legevakta går turen mot høyre og langs Akerselva.

PÅKJENNING: For fjerde gang ble bilene til Fahim Nael ved Driving Trafikkskole utsatt for hærverk natt til tirsdag. Denne gangen ble derimot gjerningsmannen tatt.
PÅKJENNING: For fjerde gang ble bilene til Fahim Nael ved Driving Trafikkskole utsatt for hærverk natt til tirsdag. Denne gangen ble derimot gjerningsmannen tatt.

– Der kom politiet fra Oslo til unnsetning, omringet og pågrep vedkommende, forteller Fahim Nael.  

Driving Trafikkskoles daglige leder sier han ikke kjenner vedkommende fra tidligere. 

– Jeg tror det er en person som er leid inn for å gjøre det. Det kan være noen som mislikte at jeg har sendt innkassovarsel for manglende betaling. Jeg vet ikke, sier Fahim Nael. 

Trafikklæreren sier saken har gått tungt inn på ham. 

– Jeg har grått masse. Det har vært en enorm påkjenning. Jeg har sovet ekstremt lite den siste måneden, sier Fahim Nael. 

Under 18 år

Etterforskningsleder Siri Buer Svendsen i Øst politidistrikt bekrefter at en forfølgelse endte med pågripelse i Oslo tirsdag morgen. 

– Den pågrepne er under 18 år og bosatt i Oslo. Vedkommende vil bli fulgt opp av forebyggende enhet i Oslo politidistrikt. Per nå er det ikke tatt noe avhør av vedkommende, men det er også spesielle regler som gjelder rundt dette ettersom personen som ble pågrepet er under 18 år. 

Svendsen bekrefter at fornærmede har anmeldt de tidligere forholdene ved Driving Trafikkskole. 

– Det er naturlig å se disse forholdene i sammenheng med det som skjedde tirsdag morgen, sier Siri Buer Svendsen.