TRAFIKKSIKKERHET I SKIVEIEN

SLIK SER REKKVERKET NÅ: Rekkverket ble ødelagt for cirka ett år siden. I løpet av denne uken vil fylkeskommune sette i gang med reparasjonsarbeidene.

Lover oppstart i løpet av denne uken

Rekkverket i Skiveien på Kolbotn har vært ødelagt i ett år, men nå lover fylkeskommunen fortgang i saken.

Publisert Sist oppdatert

Rekkverket i Skiveien på Kolbotn, syd for rundkjøringen i Skiveien-Kolbotnveien, ble ødelagt for ett år siden. Flere av våre lesere har reagert på at Viken fylkeskommune, som har ansvar for denne strekningen, ikke ennå har utbedret skaden.

Kjell Evensen fra Kolbotn er en av dem som reagerer på manglende rekkverk på stedet, spesielt med tanke på at det er mange barn og voksne som sykler forbi. Han påpeker at det aktuelle stedet oppleves som farlig siden delen av rekkverket mangler, og det er en bratt bakke og en bekk rett nedenfor.

Meldte inn for fire måneder siden

ØDELAGT REKKVERK: Rekkverket i Skiveien på Kolbotn har vært ødelagt i cirka ett år.

Det var i slutten av mai at den engasjerte innbyggeren meldte skaden i rekkverket inn til Nordre Follo kommune og Statens vegvesen (SVV), men kort tid senere ble meldingen hans sendt videre til Viken fylkeskommune siden det er fylkeskommunen som eier Skiveien og er den rette saksbehandlende instansen.

– Rekkverket har stått skadet siden i fjor høst. Tilstanden utgjør en skaderisiko, spesielt for barn og syklister. Vær så snill å bekrefte en snarlig utbedring, skrev Evensen i meldingen for fire måneder siden.

– I juni fikk jeg en skriftlig melding fra Viken fylkeskommune hvor de lovet å utbedre skaden, men ingenting har skjedd så langt. Nå som den kommunale eiendommen i Skiveien 62 er blitt ryddet, er det også på tide at fylkeskommunen utbedrer rekkverket, sier Evensen.

MELDTE INN: Dette bildet ble tatt for fire måneder siden da Kjell Evensen kontaktet kommunen og SVV.

– Senere denne uken

Mandag ettermiddag denne uken sendte Oppegård Avis en henvendelse til Viken fylkeskommune med spørsmål rundt den manglende utbedringen av skadene på rekkverket.

Allerede tirsdag morgen fikk vi svar fra byggeleder Vegar Larsen i avdelingen for infrastruktur, drift og vedlikehold sør i Viken fylkeskommune. Han innrømmer at denne saken har tatt lengre tid enn det de hadde ønsket.

– Entreprenøren registrerte skaden for cirka ett år siden. Likevel er ett år litt for lang tid å bruke på å utbedre en slik skade. Dette beklager vi, sier Larsen.

– Da vi skulle utbedre dette tidligere i år kom det frem at det er mange kabler i bakken på dette stedet. Vi kan derfor ikke bare slå ned nye rekkverksstolper fordi vi kan skade kablene. Vi har derfor måtte planlegge disse arbeidene på en annen måte. Vi vil støpe en betongkonstruksjon over kablene slik at vi har noe å feste rekkverksstolpene i, forklarer Larsen.

Videre lover han at arbeidene med å utbedre rekkverket vil starte senere denne uken.

Powered by Labrador CMS