ØDELAGTE DEKK: Noen punktert dekk på til sammen seks biler hos Driving Trafikkskole på Sofiemyr i løpet av januar.

Utsatt for hærverk for 150 000 kroner

Driving Trafikkskole på Sofiemyr har vært utsatt for målrettet hærverk på flere biler to ganger i løpet av den siste måneden. Nå utlover de dusør på 30 000 kroner for å få fatt på den skyldige.

Publisert

Søndag 5. januar oppdaget daglig leder ved ved Driving Trafikkskole,  Fahim Nael, at noen hadde  kuttet opp alle dekkene på to av bilene ved kjøreskolen. For to dager siden skjedde samme igjen, men denne gangen har gjerningspersonen tatt for seg fire biler.  

– Noen har punktert dekkene med kniv eller en skarp gjenstand, sier Nael oppgitt. 

LEIT: Daglig leder ved Driving Trafikkskole Kolbotn, synes det er ille at noen vil han så vondt.

Trafikkskolen har måttet punge ut med omtrent 150 000 kroner for å rette opp skadene på bilen. Nå utlover de en duøsr på 30 000 kroner til den som kan komme med opplysninger om hærverket. 

– Jeg har ikke politianmeldt det ennå, og håper det kan ordnes uten, hvis gjerningpersonen kommer til meg. Hvis noen har informasjon om hvem som har gjort det, og denne informasjonen viser seg å stemme, gir vi ut dusøren, sier Nael. 

Uforståelig

Nael kan ikke fatte hvorfor noen vil ødelegge bilene hans. 

– Det må være personlig uten at jeg vet noe om det, men jeg kan ikke forstå at jeg har gjort noen så vondt at man kan finne på å gjøre dette mot meg, sier han. 

Han synes det er leit at den eller de som står bak ikke kan komme å prate med han.

FLATT: Flate dekk etter noen punkterte de med en skarp gjenstand.

– Det er bare veldig dumt og trist det som skjer. Det er tidskrevende, og det er synd å føle at noen har motiv til å gjøre noe sånt. Jeg kommer ikke frem til noen svar, løsninger eller eventuell endringer på noe som helst, så lenge jeg ikke vet hva motivet eller årsaken til hærverket er, sier Nael.

I tillegg til den økonomiske belastningen, går hærverket også utover elvene ved trafikkskolen. 

–Det går jo selvfølgelig utover andre. Etter første gangen det hendte, måtte vi kansellere oppkjøring på en elev på grunn av dette. Eleven har ventet halvannen måned, og venter fortsatt på grunn av den lange ventetiden hos statens vegvesen, avslutter Nael. 

Har du tips om saken? Send til tips@oavis.no 

Powered by Labrador CMS