HER BLE HAN STOPPET: Det var her på Svartskogtoppen at politiet påtraff sykkelturisten. Han fikk beskjed om å finne alternative veier.

Japansk sykkelturist på E18 førte til full politiutrykning

Sykkelturen på motorveien vakte mildt sagt oppsikt.

Publisert

Han er på sykkelferie i Norden, den japanske turisten som skapte utrykning og vakte oppsikt på Svartskog i formiddag.

Det er oppsiktsvekkende nok for mange at en japaner velger å ta sykkelferien sin gjennom Oppegård, men det er ikke det som er det største problemet. 

Problemet er at han syklet på motorveien E18!

Politiet rykket ut

Det var ved Svartskogtoppen at mannen ble observert av forbipasserende. Da hadde det kommet inn meldinger til politiet helt fra Mastemyr.

Politiet rykket ut, og patruljen møtte på mannen rett ved Svartskogtoppen. 

Operasjonsleder Pål-Andrè Thorsby ved Øst Politidistrikt forteller om en forståelsesfull turist.

– Mannen er på sykkeltur gjennom Norge, Sverige og Danmark, og var godt utrustet for en slik tur. Han fikk beskjed om å komme seg vekk fra motorveien ved nærmeste anledning, noe han hadde full forståelse for. Han fortsatte til Vinterbrosletta, hvor han derpå syklet ned til mer egnede veier, forteller han.

Det er heldigvis ikke ofte at folk velger motorveien som sykkelvei.

– På sommerhalvåret er det av og til at vi må rykke ut til sykkelturister på motorveien, og i de fleste tilfeller er det turister som har kommet seg inn på motorveien, eller kanskje ikke vet at det er ulovlig, forteller Thorsby.

Vi ønsker sykkelturisten god tur videre, og håper han koste seg med vakker Oppegård-natur, og at politimøtet hans i vår vakre kommune ikke skremte ham for mye.

Powered by Labrador CMS