Eiendom

I FØRSTE REKKE: De første rekkehusene i Skogsåsen er ferdig og folk har begynt å flytte inn.
I FØRSTE REKKE: De første rekkehusene i Skogsåsen er ferdig og folk har begynt å flytte inn.

Flytter inn på Skogsåsen

De første beboerne har begynt å flytte inn på Skogsåsen.

Publisert

Ann Kristin Bråthen er en av mange som har kjøpt seg rekkehus på Skogsåsen, og som nå har flyttet inn i det nye nabolaget. Skogsåsen er rekkehusbebyggelsen i prosjektet Myrvoll Stasjon, som består av omtrent 800-850 boliger totalt, fordelt på rekkehus og leiligheter, i tillegg til to barnehager samt næringslokaler.

Spennende med nytt

Bråthen, som har flyttet fra et rekkehus på Fløysbonn, er strålende fornøyd med den nye boligen sin.

– Det er første gang jeg bor i et nybygg. Jeg har bodd i et rekkehus fra 1964 i nesten 20 år, som krevde masse vedlikehold, så dette er veldig spennende og moro, sier Bråthen.

STORFORNØYD: Ann Kristin Bråthen er kjempefornøyd med den nye boligen sin.
STORFORNØYD: Ann Kristin Bråthen er kjempefornøyd med den nye boligen sin.

Bråthen har vært med helt fra starten og synes det hare vært en fin prosess å kunne være med å påvirke litt hvordan boligen skulle se ut.

– Jeg var veldig bevisst på at jeg ville bo i denne rekka. Plattingen ligger vestvendt og det var veldig viktig for meg, sier Bråthen.

Hun er særdeles fornøyd med utbygger JM Norge, som hun synes har vært imøtekommende på alle måter.

– JM som utbygger er veldig flinke, det må jeg virkelig skryte av. Jeg synes de gjør ting veldig ordentlig og gjennomført, og det er positivt. Hvis det er noe er det bare å si i fra, og så ordner de det, det synes jeg er også helt alright. Og så har de vært flinke til å lage husene med litt forskjellige uttrykk, man føler ikke at det bare er en kjip rekkehusrekke, det er også bra, sier en smilende Bråthen mellom flytteeskene.

BYGGEPLASS: Det gjenstår fortsatt en del arbeid i Skogsåsen.
BYGGEPLASS: Det gjenstår fortsatt en del arbeid i Skogsåsen.

Lang utbyggingstid

Som en av de første innflyttere må Bråthen belage seg på å bo på en byggeplass i flere år fremover: Hele Myrvoll Stasjon er antatt å stå ferdig i 2026, og bebyggelsen på Skogsåsen med rekkehus og leiligheter i 2023. Det lar hun seg ikke skremme av.

– De har vært flinke og sagt at det ikke skal være støyende byggeaktivitet etter fire -fem på hverdager, og ikke på lørdager og søndager, og det er klart at det er viktig. Så langt har de overholdt det, forteller Bråthen.

BARNEIDYLL: Mange barnefamilier har kjøpt rekkehus i det nye nabolaget.
BARNEIDYLL: Mange barnefamilier har kjøpt rekkehus i det nye nabolaget.

Saken fortsetter under bildet.

Selger bra

Rekkehusene på Skogsåsen strekker seg fra 115 til 166 kvadratmeter, med henholdsvis to, to og en halv og tre etasjers hus. Noen av rekkehusene har livsløpstandard, som betyr at de er tilpasset bruk av rullestol, og at man skal kunne bo kun i første etasje skulle det bli nødvendig.Foreløpig er 106 av de 131 rekkehusene lagt ut for salg solgt.

– Vi har solgt veldig godt så langt, og er fornøyde med det, sier Arne Berg, salgsleder i JM Norge.

Torgkvartalet, Damkvartalet og Skogsåsen, som JM Norge er ansvarlige for, vil til sammen bestå av om lag 650 boliger. Neste uke overleveres det siste rekkehuset i byggetrinn én, mens de neste boligene vil bli innflyttingsklare i tidlig desember.

– Det blir pluss/minus 200 enheter på Skogsåsen fordelt på rekkehus og leiligheter. Det er veldig hyggelig å se at folk flytter inn, og jeg tror Skogsåsen blir et fantastisk boområde og at de kommer til å trives, sier Berg.

Powered by Labrador CMS