KLAR TIL Å TA OVER: Bjørn G. Johannesen i Norsk Veteranvogn Klubb bekrefter overfor Oppegård Avis at de, sammen med KNA, er innstilt som nye eiere av Tyrigrava, men er foreløpig sparsommelig med detaljer. Her er han fotografert foran det flotte, gamle maleriet  i den gamle puben i første etasje i bygget.
KLAR TIL Å TA OVER: Bjørn G. Johannesen i Norsk Veteranvogn Klubb bekrefter overfor Oppegård Avis at de, sammen med KNA, er innstilt som nye eiere av Tyrigrava, men er foreløpig sparsommelig med detaljer. Her er han fotografert foran det flotte, gamle maleriet i den gamle puben i første etasje i bygget.

Innstilt som ny eier av Tyrigrava

En avgjørelse om hvem som skal ta over den historiske eiendommen nærmer seg.

Publisert

Tyrigrava kan komme tilbake i motorfolkets hender igjen.

Det historiske bygget Tyrigrava har ligget ute for salg en stund, og interessen for det historiske bygget har vært formidabel.

Nå kan det imidlertid se ut til at det nærmer seg en avklaring på hvem som kommer til å ende opp med bygget. En av aktørene som har hatt et sterkt ønske om å overta «Grava», er Kongelig Norsk Automobilforbund (KNA) og Norsk Veteranvogn Klubb (NVK).

Kan bli ny eier

Nå er de to foreningene innstilt fra kommunalt hold som ny eier av bygget på Svartskog. Det bekrefter de to foreningene overfor Oppegård Avis, men de er foreløpig sparsommelig med detaljer rundt dialogen med kommunen.

– Det er riktig at vi er innstilt som nye eiere av Tyrigrava, men foreløpig ønsker vi ikke å si så mye om saken, annet enn at det gjenstår noen detaljer som må diskuteres. Du kan ringe meg igjen i slutten av neste uke, sier formann Bjørn G. Johannesen i NVK hemmelighetsfull når Oppegård Avis ringer.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TIL SALGS: Det blir spennende å se hvem som ender opp med Tyrigrava til slutt.
TIL SALGS: Det blir spennende å se hvem som ender opp med Tyrigrava til slutt.

Også generalsekretær Børre Sjaker i KNA bekrefter at de står innstilt som ny eier. 

– Vi er akkurat nå i dialog med kommunen om videre detaljer, bekrefter han.

Det historiske bygget på Svartskog selges for 6,5 millioner kroner, og med tanke på omstendighetene rundt salget, er det lite trolig at det blir noen «klassisk» budrunde, da kommunen har lagt inn noen føringer for salget av bygget.

PS! Saken fortsetter under bildet. Nederst i saken kan du også bli med oss på videovisning inne i Tyrigrava med Stig Reklev i Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn.

KLAR TIL Å TA OVER: Bjørn G. Johannesen i Norsk Veteranvogn Klubb håper Tyrigrava faller i deres eie.
KLAR TIL Å TA OVER: Bjørn G. Johannesen i Norsk Veteranvogn Klubb håper Tyrigrava faller i deres eie.

 

Om KNA og Norsk Veteranvogn Klubb

Lurer du på hvem de potensielt nye eierne av Tyrigrava er? Her får du litt fakta!

Klikk play for å se video!

  • KNA ble stiftet i 1907 og er landets eldste bilklubb. I hele sin historie har KNA arbeidet for best mulig vilkår for bilistene - og ekte bilglede er KNA fremste formål. 
  • KNA representerer den internasjonale bilorganisasjonen FIA (Féderation International de l´Automobile) som i likhet med KNA arbeider for å øke interessen for og bedre rammebetingelsene for bilister globalt og som samtidig organiserer internasjonal motorsport. 
  • Norsk Veteranvogn Klubb ble startet på en "ekspedisjon" til Gjøvik i 1952, da en Rover 1907 ble reddet fra en ellers uviss skjebne. Bilen er heldigvis fortsatt i klubbens eie, og deltar på de viktigste løpene som arrangeres.
  • Siden den gang har klubben fått ca. 1400 medlemmer og er landets ledende klubb for kjøretøyer av motorhistorisk interesse. Klubbens formål er å oppspore, restaurere og ta vare på slike kjøretøyer.

Bli med inn!

I forbindelse med salget av Tyrigrava, har vi vært med Stig Reklev i Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn på privat videovisning inne i Tyrigrava. Se bygget fra innsiden i denne videoen!

Powered by Labrador CMS