STÅR PÅ: Eirik Bye (t.v.) er en racer på ski, og gir alltid alt i alle konkurranser!

Eirik Bye går for gull igjen!

Oppegård.utøveren har tatt to VM-medaljer allerede denne uken. Klarer han et nytt?

Publisert

Denne uken arrangers World Para Nordic Skiing Championship 2017, og Eirik Bye fra Oppegård IL deltar i lekene.

Han har i mesterskapet fått stafett-sølv og individuell bronse i langrenn. Søndag er det klart for nye medaljesjanser.

Trener hardt

Eirik Bye trener mer enn de fleste. Rundt 720 timer i året legger han bak seg for å være i verdenseliten.

STÅR PÅ: Eirik Bye er en racer på ski, og gir alltid alt i alle konkurranser!

Det å skulle trene og konkurrere på ski hadde jeg aldri sett for meg at jeg kom til å gjøre da jeg var mindre. Jeg var aldri en som likte å bli veldig sliten, trene eller gå fort på ski. Jeg har alltid gått mye på ski, men bare rolige turer med sjokoladepause, sier han.

– Mot slutten av barneskolen begynte jeg og spille litt fotball i friminuttene og likte det mer og mer. Etterhvert startet jeg og spille blindefotball i Vålerenga, da ble jeg også mer glad i å trene. Her ble jeg også kjent med en som gikk på langrenn, sier Bye til Skiforbundets hjemmesider.

Les også: Her tar Eirik Bye sølv for Norge!

– Jeg ble "tvunget" med på en miljøsamling, noe som viste seg og ikke være så ille som jeg hadde fryktet. Etter dette jeg bare likt det bedre og bedre. Jeg er veldig glad for at jeg startet med langrenn og trives veldig godt med å reise rundt på samlinger og konkurranser, sier han.

Aktiv

Idretten er en stor del av hverdagen til Oppegård-utøveren. 

– Etter to år med idrett på Roald Amundsen VGS i Oppegård kommune valgte jeg høsten 2013 å flytte til Meråker hvor jeg gikk 2 år på landslinja for langrenn ved Meråker vgs. Det å gå idrett har vært veldig viktig for meg, for å kunne kombinere skole og trening. Idag studerer jeg Sport Management ved høgskolen i Lillehammer, en by jeg er godt kjent med opp gjennom årene, og et sted jeg kommer til å bli boende i mange år fremover, sier han.

Bye er svaksynt, men det hindrer ham ikke i å satse alt.

STÅR PÅ: Eirik Bye er en racer på ski, og gir alltid alt i alle konkurranser!

Les også: Her tar EIrik Bye bronsemedalje!

Jeg konkurerer i klassen B3 og er sterkt svaksynt.  Dette er medfødt, men forventes å være stabilt livet ut og er således normalt for meg, det vil si at det en fullt seende ser på 60 meter, må jeg stå med en avstand på seks meter for å se like godt. Jeg er avhengig av en ledsager for å gå fort på ski. Best forhold for meg er når det er solskinn, da ser jeg sporet best på grunn av gode kontraster, sier han.

– Med ca 10 prosent syn er det også en utfordring med å få oversikten i en hektisk konkurranse situasjon, før, under og etter løpet. Da trenger jeg en ledsager som kan finne veien, finne folk jeg trenger å kontakte, lese skilt og lister, sier han. 

Nye medaljesjanser

Søndag den 19. februar er det altså klart for nye medaljesjanser i årets Para-VM. 

Bye deltar i klassen for synshemmede på middeldistansen, og løpet går av stabelen klokken 12.00 denne dagen. Oppegård Avis TV sender løpet live! 

Heia, Eirik!

Powered by Labrador CMS