PÅ VEI MOT MÅL: Eirik Bye fosser inn til nok en medalje!

- Nesten litt for godt til å være sant

Er det noe som kan stoppe Eirik Bye? Neppe! 

Publisert

Synshemmede Eirik Bye imponerer alle akkurat nå. Torsdag klarte han ikke bare å ta sin andre medalje i årets World Para Nordic Skiing Championship 2017, men han tok også sin første individuelle medalje i et verdensmesterskap! 

Eirik og hans ledsager Arvid har jobbet sammen i to år for å klare pallen, og endelig ble drømmen en virkelighet i Tyskland torsdag, 

Les også: Her tar Eirik Bye sølv for Norge

Rørende

Det er ingen tvil om at medaljen henger høyt hos utøveren og hans ledsager. 

RADARPAR: Eirik Bye og hans ledsager Arvid Nelson har gjort en kjempeinnsats under VM.

– Dagen varen drøm. Vi våknet og tenkte at "dette var en veldig viktig dag for oss", for dette var et løp og en distanse vi har sett fram til i hele år. Vi hadde forhåpninger om å være med å kjempe om pallen, men vi viste at det ville bli tøft. Vi åpnet passe greit og gikk jevnt hardt hele veien og fikk mange positive sekunderinger underveis, og da var det bare og mate på, sier Bye til Skiforbundets hjemmesider.

– Hviterusseren Holub, som ble fjerdemann i dag begynte å nærme seg på slutten, men vi greidde å holde unna. Dette er helt sykt. Vi har vært med å kjempe om pallen i flere WC- konkurranser i vinter, og at vi nå greier dette i VM er nesten litt rørende  - nesten litt for godt til å være sant, sier han. 

Les også: Les hele saken på Skiforbundets hjemmesider

Ledsager Arvid understreker bare at dette er veldig gøy.

– Vi hadde et mål når vi dro hit, det var å gjøre det bra i stafetten, det klarte vi med sølv i går. Så hadde vi en drøm om å klare å ta en individuell medalje - det er en drøm som nå har gått i oppfyllelse. Det var et veldig "hårete" mål, følte vi selv, men så gøy det er når vi lykkes! Vi gikk fint sammen og godt på ski i store deler av løpet i dag, så det var bra at det holdt helt inn sier Arvid Nelson som er Eiriks ledsager. 

Powered by Labrador CMS