DØDELIG UTGANG: Mandag formiddag går Oppegård kommune ut med melding om at den aggressive elgkua i Grønliåsen er avlivet. Kalvene er igjen.
DØDELIG UTGANG: Mandag formiddag går Oppegård kommune ut med melding om at den aggressive elgkua i Grønliåsen er avlivet. Kalvene er igjen.

Aggressiv elgku ble avlivet

Historien om elgene på Tårnåsen tok en dramatisk vending.

Publisert

Fredag gikk Oppegård kommune ut med klar melding til innbyggerne om å holde god avstand til elgene, som oppholdt seg nært inntil stiene på Tårnåsen. 

En uke tidligere var Oppegård Avis med da viltnemnda jagde de nærgående elgene lenger innover i skogen. 

Opptrådde unormalt

I helgen tok derimot saken tydeligvis en dramatisk vending. Mandag formiddag gikk Oppegård kommune ut med følgende melding: 

– Nå er den aggressive elgkua i Grønliåsen avlivet. Elgkua opptrådde unormalt folkevant fordi mennesker har gått for nær. Dette er et vilt og farlig dyr og bør behandles med stor respekt. Vi har i lengre tid prøvd å jage elgene ut i skogen. Dyrene har dessverre kommet tilbake flere ganger. Derfor måtte vi skadefelle den aggressive elgkua.

– Ta hensyn til forbud

I meldingen fra kommunen understrekes viktigheten av at folk tar hensyn til forbudet mot å fóre dyrebne eller legge ut saltstein til de to kalvene som er igjen. 

– Hvis folk fortsetter med å gå for nær, kan det bli nødvendig å avlive også disse to. Det vil vi helst unngå, skriver kommunen i pressemeldingen.

Søndag publiserte Oppegård Avis en video hvor to elgkalver hadde forvillet seg inn i Sønsterudveien. Etter det vi erfarer skal dette være de to kalvene fra Tårnåsen. 

– Går du på tur i skogen, følg godt med! Ikke bruk ørepropper eller se ned i mobiltelefonen. Bruk øyne og ører hele tiden. Hold god avstand, minst 50 meter, hvis du møter på en av elgkalvene. Gå gjerne bak et tre eller trekk deg rolig tilbake, skriver kommunen i pressemeldingen. 

Oppegård Avis følger opp saken. 

Powered by Labrador CMS