Klar for Kiev!

Neste uke starter MGP-sirkuset i Ukraina. Den som skal forsvare Norges ære og gå helt til topps, er Joakim «JOWST» With Steen fra Kolbotn.

Jubelen var stor da Joakim «JOWST» With Steen «grep øyeblikket» sammen med vokalist Aleksander Walman i Oslo Spektrum, og seilte helt til topps i den norske MGP-finalen. Alt frem til dagens dato, har handlet om å perfeksjonere nummeret til den internasjonale finalen i Kiev i Ukraina.

Det er nå det gjelder, og denne sjansen har ikke Kolbotn-mannen, som opprinnelig kommer fra Steinkjær, tenkt å la gå fra seg.

Les også: Ikke den første lokale i MGP

– Jeg har egentlig ikke så mye nerver. I hvert fall ikke akkurat nå. Det var litt sånn før Spektrum også. Da kom nervene først rett før jeg skulle gå på scenen, men så startet vi låten, og da var det bare en god følelse. Jeg håper det blir slik i Kiev også, sier den unge artisten.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også vinneropptredenen til JOWST som gikk helt til topps i den norske finalen i videovinduet øverst i saken!

Forberedelser

HJEMME PÅ KOLBOTN: Joakim With Steen, eller hele Norges JOWST, her sammen med vokalist Aleksander Walman (t.v.) er klar for å gi alt i Kiev.

Det har vært mer enn hektisk for With Steen siden den norske finalen. Intervjuer, reise, forberedelser, smått og stort. Alt har ledet opp til øyeblikket han er på vei mot i den ukrainske hovedstaden i neste uke.

– Jeg har heldigvis et godt og stødig apparat, og en god familie rundt meg, som kan bidra til å holde styr på alt. Det er klart det blir mye, men magefølelsen er god nå, sier han.

Les også: Se vinneropptredenen en gang til

Noen små justeringer er gjort siden den norske finalen.

– Vi har byttet ut noen instrumenter på scenen, noe grafikk, vi har fått med oss live-korister og har også fått nye klær vi gleder oss til å bruke. Jeg har sett på en del av de andre sceneshowene, og sitter med en følelse av at vi skal kunne presentere noe som vil vekke oppsikt, sier han.

Han anser Australia som den kanskje største konkurrenten.

– Låten deres er veldig bra, men vi har et tøffere sceneshow. Det er helheten som teller i MGP, og der synes jeg vi har en bra pakke. Dessutten synes jeg låten står seg sterkere og sterkere, og tilbakemeldingene på den har vært svært gode, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SEIERSOPPTREDEN: Her vinner JOWST og Aleksander With Steen den norske MGP-finalen. Vokalen blir perfekt fremført av Aleksander Walman.

– God sjanse

Det er alltid spennende med MGP, og man vet aldri hvordan det ender opp, eller hva Europa liker, men indikasjonene så langt er optimistiske for vår lokale musikerhelt.

Selv har han også stor tro på egen låt i Kiev.

Les også: Milliongrensen passert for Grab The Moment

– Jeg har hørt på en del av de andre låtene og mener at vi har en brukbar sjanse til å hevde oss i Kiev. Samtidig er også tilbakemeldingene svært gode fra internasjonale ESC-grupper, eksperter og ESC-fans i sosiale medier, sier han.

HJEMME PÅ KOLBOTN: Joakim With Steen, eller hele Norges JOWST, her sammen med vokalist Aleksander Walman (t.v.) er klar for å gi alt i Kiev.

PS! Saken fortsetter under bildet!

I Ukraina

Det blir hektiske dager også i Kiev, skal vi tro artisten.

– Det blir spennende å se om vi i det hele tatt får sett noe særlig av byen, for programmet blir tettpakket. Kontrastene blir ganske store fra dagliglivet man ellers kanskje har vært vant til på Kolbotn, sier han.

Les også: – Jeg gleder meg til Kiev

SYMPIATISK: Suksessen har ikke gått til hodet på JOWST, som stortrives som småbarnsfar hjemme på Kolbotn.

– Med det sagt, opplever jeg en veldig støtte fra folk i lokalmiljøet. Det virker som om folk synes det er stas at det er en lokal som skal representere Norge i MGP, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Fremtiden

Vi spør til slutt hva han tenker om tiden etter MGP, uavhengig av resultatet.

– Det er jo klart at det er en enorm forskjell på seier og ikke-seier i MGP, men det gjelder å leve i «nuet», og ikke tenke for mye på neste runde. Nå gjelder det å levere her og nå. Vi har planlagt å lage en ny singel når vi kommer hjem, og også spille litt, men det får vi ta etter Kiev, sier han.

HJEMME PÅ KOLBOTN: Joakim With Steen, eller hele Norges JOWST, her sammen med vokalist Aleksander Walman (t.v.) er klar for å gi alt i Kiev.

Les også: JOWST vant MGP!

Det handler altså igjen om dét sangen handler om, nemlig å «Grab The Moment», gripe øyeblikket.

– Nå gjelder det bare å gi alt. Hvis vi klarer å gjøre den samme innsatsen i Kiev som i Spektrum, nemlig å gå ut på scenen og gjøre jobben vår 100 prosent, tror jeg vi har sjanse til å vinne for Norge i år, sier han.

 

Powered by Labrador CMS