PROGBOTN 2022

KOMMER MED KONSERT: Duoen Monument Alley består av Astraea Antal (Gentle Knife) fra Greverud og Erlend Engebretsen (Fatal Fusion) fra Asker.

Alt klart for ny utgave av Progbotn

Lørdag 29. oktober inviteres alle til progrock-minifestivalen Progbotn, som arrangeres i Kolben kulturhus for fjerde gang siden 2016.

Publisert Sist oppdatert

Etter fire års opphold er den progressive rocken tilbake på Kolbotn. Denne gangen er det folkrock- /prog-duoen Monument Alley fra Oppegård/ Asker sammen med progrock-bandet Infringement fra Oslo og Mick Paul Music fra Storbritannia, som inviterer deg til en magisk minifestival i Kolben kulturhus med symfonisk folkrock, progressiv rock og mer.

Progbotn 2022 «On The Ledge», som er navnet til årets begivenhet, skal holdes i sal to fra klokken 18:00 til 23:00.

Konserter og kunstutstilling

Kostymer, videoer og lysshow er en del av opplevelsen på Progbotn. I tillegg til tre konserter den aktuelle kvelden vil det også være en unik kunstutstilling på stedet der flere kunstnere fra det lokale arrangementet Kunst i Follo stiller ut sine tolkninger av et stykke av Monument Alleys musikk.

– Kunstutstillingen blir en del av årets Progbotn etter en ide av Leif Alnes fra Oppegård, som er initiativtaker til årets Kunst i Follo, sier Astraea Antal (fra Gentle Knife) fra Greverud.

Astraea Antal (47), som spiller på fløyter, er en del av duoen Monument Alley, som ble etablert for fire år siden i samarbeid med Erlend Engebretsen (fra Fatal Fusion), som spiller på keyboards, piano og orgler.

Tidligere denne høsten hadde duoen et vellykket samarbeid med Ukrainsk Forening Øst-Norge om kulturinnslag under to arrangementer, Kunst i Follo på Toppenhaug seniorsenter og arrangementet på Roseslottet i Oslo.

SAMARBEIDET MED UKRAINSK FORENING: Tidligere denne høsten hadde Monument Alley et vellykket samarbeid med Ukrainsk Forening Øst-Norge. Bildet ble tatt under arrangementet på Roseslottet i Oslo i september.

Les også: Inviterer til ukrainske kunst- og kulturdager

Trippelalbum

Med til sammen seks utgitte album i bagasjen fra tidligere band er Monument Alley nå i studio for et trippelalbum, som de lager i samarbeid med et stort antall bidragsytere fra mange land.

– Lørdag 29. oktober vil vi levere et variert sett med mange stemninger og uttrykk, og det kan hende vi kan by på noen overraskelser, sier Antal og Engebretsen.

Duoen har også med seg flere andre solister på scenen. Disse er fiolinist Fidel Soto, trommeslager Ole Martin Svendsen (Taskaha og Gentle Knife) og bassisten Mick Paul (Mick Paul Music, David Cross Band) fra Storbritannia.

Teatralsk sceneshow

Det norske progrock-bandet Infringement, som hittil har gitt ut to internasjonalt anerkjente album («Transition» (2017) og «Alienism» (2019), spiller for tiden inn sitt tredje album.

Infringement består av Hans Andreas Brandal på vokal, Stig André Clason på gitarer, Bård Thorstensen på keyboards, Emil Olsen på bass og Kristoffer Utby på trommer.

Etter å ha spilt på Night of the Prog Festival - Loreley Amphitheater i juli 2022 skal de opptre på Progbotn-festivalen på Kolbotn, og forventes å levere et energisk, teatralsk sceneshow.

Hedersartist

Kveldens hovedartist og hedersgjest er Mick Paul fra Storbritannia. Den erfarne seks-strengsbassisten i det britiske progrock-bandet David Cross Band, som har turnert verden rundt, har gitt ut en rekke anerkjente studioalbum.

HEDERSARTIST: Mick Paul debuterte som soloartist med progrock-albumet «Parallel Lives» i fjor. Dette albumet har fått en rekke strålende kritikker.

Med seg på scenen i Kolben har han Sheila Maloney på keyboards og vokal, Paul Clark på gitarer og Jack Summerfield på trommer. Dette blir bandets første konsert i utlandet. Mick Paul bidrar også på bass til Monument Alleys studioprosjekt. Det gjør også vokalist Jinian Wilde i David Cross Band, som også synger på Pauls soloalbum.

Powered by Labrador CMS