PÅSKEFEIRING: Finn Vidar Nøkleby og sønnen Tore hadde full oversikt fra den gamle pilkeplassen mellom Storøya og Vesleøya i Kolbotnvannet.

Kolbotnvannets erobrere

En flott isfiskesesong går mot slutten. Fisken uteble, men det spilte ingen rolle for disse to glad-laksene vi møtte i påsken.

Publisert

– Vi har hverken fått mort, abbor eller gjedde fast på kroken denne gang, men opplevelsen med pilking på Kolbotnvannet er utrolig. Denne påskeopplevelsen kan ingen ta fra oss, sier Kolbotnvannets erobrere, når vi møter den på isen.

Entusiaster

Entuastiske senior Finn Vidar Nøkleby (60) og sønnen Tore koste seg og formelig sprudlet i solsteiken. Etter veteranens anbefaling hadde de plassert seg og boret pilkehullene syd i Kolbotnvannet mellom Storøya og Vesleøya, men litt ut fra den bebygde landsiden og mot åsen.

Les også: Slik lurer du fisken i Kolbotnvannet

– Stedet er valgt med omhu og basert på erfaringer. I tidligere pilketider ble det tatt mye fisk her. Utenfor øyene går det nemlig et skjær hvor fisken alltid har likt å stå. I dag hadde den nok gjemt seg, men med blå himmel og kun lett vind er pilketuren en god opplevelse på 1. påskedag. Har nok vært litt lat tidligere i påsken, men juniors ja til å forsøke pilken har gitt god kompensasjon, sier senior Nøkleby.

NB! Saken fortsetter under bildet!

FINT: Pass på å sjekke isforholdene før du skal isfiske, men med dette sagt, så er det idyllisk på tjernet vårt for tiden!

Gamle minner

Møtet med Finn Vidar ga samtidig undertegnede muligheten for en oppfrisking av gamle bryteminner. Bestefaren Marius Andersen var ankermann på det berømmelige 1948-laget som tok Kolbotn ILs første lagmesterskap i bryting.

Naturlig nok fant også barnebarnet Finn Vidar i sin tid veien til brytematta inntil utdanning og militærtjenesten krevde sitt. I dag er han friluftsmann på sin hals med interesse for jakt og fiske høyt på prioriteringslisten.

Les også: Slik lurer du fisken i Kolbotnvannet

Etternavnet Nøkleby har han fra sin mor etter at Andersen-navnet tidligere ble skiftet ut. Røttene er fra Myrvoll, i dag er han bosatt på Oppegård og sønnen på Vinterbro.

PÅSKEFEIRING: Finn Vidar Nøkleby og sønnen Tore hadde full oversikt fra den gamle pilkeplassen mellom Storøya og Vesleøya i Kolbotnvannet.

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

Forståelig glede

Etter en 1. påskedags spasertur fra brygga utenfor Kolben i Veslebukta og et par kilometers tur til sydenden av vannet med retur, forstår jeg godt også Nøkleby-duoens glede ved pilkehullene.

Les også: Slik lurer du fisken i Kolbotnvannet

Bedre påskeopplevelse enn deres er det neppe mulig å få. Full oversikt over hele vannet, og full oversikt med alt som rørte seg. Ja, 1. Påskedag kunne de virkelig nyte med følelsen av å være Kolbotnvannets erobrere.

PS! Les papirutgaven av Oppegård Avis. Der finner du noen gode tips til hvordan du kan bli en isfisker, akkurat som disse glad-laksene!

Powered by Labrador CMS