Fiske i Gjersjøelva

FÅR DU DEN STØRSTE FISKEN? Ole Henrik Sæve og OJFF garanterer premier til alle deltakere i fiskekonkurransen, men husk at fisk under 35 centimeter skal pent settes ut igjen. Ta et bilde, da har du dokumentasjon. (Foto: Yana Stubberudlien)

Inviterer til åpen dag og foreldrefiskekurs

Oppegård jeger- og fiskeforening ønsker alle velkommen til åpen dag i Gjersjøelva, med fiskekonkurranse og foreldrefiskekurs førstkommende søndag.

Publisert

– Fiske i Gjersjøelva krever vanligvis fiskekort utstedt fra Oppegård jeger- og fiskeforening (OJFF), men førstkommende søndag fra klokken 12:00 til 15:00 åpnes det opp for gratis fiske i elven for alle interesserte, sier Ole Henrik Sæve, som er ungdomsansvarlig i OJFF.

EVENTYRSTIEN FREDAG KVELD: Her kan du se et stemningsbilde fra tidligere arrangement.

Fredag 20. september kan du møte den lokale fiskeforeningen på Eventyrstien, som har oppstart i 18-tiden fra Ingierodden.

– Starten er tydelig merket. Underholdningen starter umiddelbart på gressbakken ved bukten i Gjersjøen. Følg så løypen og løs rebusen. På den første posten møter dere OJFF hvor det er bål og villmarkskaffe. Slå av en prat med OJFFs representanter i gule vester eller med andre deltakere som pleier å stoppe opp for en kopp kaffe. Fortsett så rundt løypen. Det blir underholdning og servering på de andre postene. Lytt og føl på stemningen i mørket, sier Sæve.

Les også: Klart for eventyrlig helg

Foreldrefiskekurs

Nytt for i år er utvidelsen med foreldrefiskekurs søndag denne uken. Sæve sier OJFF ønsker å gi foreldre og andre voksne en innføring i bruk av fiskeutstyr, slik at de selv kan ta med barn på enkle fisketurer.

FISKELYKKE: Ivrige fiskere prøver lykken.

– Målet er å senke terskelen for å komme seg ut i naturen og bruke de fantastiske fiskemulighetene kommunen byr på, sier han.

Foreldrefiskekurset krever ingen forkunnskaper, og vil gi både den teoretiske og den praktiske innføringen i fiske, med alt fra hvordan man setter sammen en fiskestang til lokale hemmeligheter om størst fangstsjanse.

– Det er meldt om bra vær begge dagene! Og en hemmelighet som vi avslører, det er brukbart med fisk i elven, mest sjøørret, og noen er riktig store, sier Sæve.​

Stiller med utstyr til alle

– OJFF stiller med stenger og utstyr til alle, men ta gjerne med eget utstyr hvis du har noe liggende hjemme, så kan du få veiledning på bruk og vedlikehold av det,  sier Sæve.

Han sier etter kurset vil det bli utdelt et hefte med ”Grunnkurs i sportsfiske” som gjør det lett å fortsette fiskegleden selvstendig hjemme.

Konkurranse med premier

Arrangementet finner sted ved oppgangssaga i Gjersjøelva, ved nedkjørselen til Oppegård båthavn.

– Den vanligvis stengte bommen vil åpnes og det vil være god mulighet for parkeringsplass, sier Sæve.

Fra klokken 14:30 vil foreningen tenne bål, og beverte med pølser og drikke til alle fiskere.

Det vil også bli avholdt en konkurranse (fordelt mellom aldersklasser) for største landet fisk, og ryktene skal ha det til at det blir premie for alle deltakere.

Powered by Labrador CMS