LITT AV EN GJENG: Det er ingen tvil om at Skiteam Follo gjorde seg godt bemerket under samlingen på Sjusjøen. Nå skal det trenes foran årets sesong og skiløp.

Skiteam Follo invaderte Sjusjøen

Når snøen ikke kommer til Oppegård, reiser skiløperne til fjellet!

Publisert

– Dere er jo over hele Sjusjøen, utbrøt en gutta som kjører skispor i Birkebeiner-eldoradoet.

For det vrimlet avskiløpere med Skiteam Follo på ryggen på Sjusjøen denne helgen. 45 løpere og ett støtteapparat på ca. 20 voksne fikk en flott helg med gode skiforhold.

Felles vest      

Skimt, Drøbak, Driv, Oppegård, Nesodden og Ås har alle løpere som til sammen utgjør Skiteam Follo. Selv om tilhøringheten ligger i de enkelte klubbene så drar man ofte på renn og samlinger under ”paraplyen” Skiteam Follo.

Gjennom velvillige sponsorer har denne satsningen blitt mulig, og som felles ”uniform” har løperne fått utdelt en vest der både klubbnavn og bidragsytere er godt synlig.

Årets første renn

For dem som ønsket det var det mulighet for å gjennomføre årets første skirenn på Sjusjøen denne helgen. Ca. halvparten av dem som var på samlingen valgte å bytte en rolig langtur i Birkebeinerlandskapet med startnummer, blodsmak og resultatlister i Natrudstilen lørdag formiddag.

Det var en klar formaning fra trenerne om ikke fokusere på resultatet, men det spørsmål om man ikke talte for delvis døve ører. Skiløpere fra Follo gjorde seg uansett meget godt bemerket med flere flott pallplasseringer.

PS! Saken fortsetter under bildet!

MANGE KLUBBER - FELLES DRAKT: Skiteam Follo skaper samhold og ikke minst felles treningsglede mot årets mål.

 

 

Samhold og erfaringer

Løperene bygger vennskap og samhold på tvers av klubbene, men også i støtteapparatet utveksles det erfaringer på slike samlinger som var på Sjusjøen nå i helgen.

Skismørring har blitt en vitenskap og det er lett å gå seg bort i jungelen av merker og varianter som kan legges under skiene. Både sent og tidlig var foreldre samlet over en smørrebenk for å utveksle erfaringer.

En suksess

Skiteam Follo så dagens lys for to år siden, og nå er blikket rettet fremover med tanke på hvordan man kan videreutvikle dette flotte samarbeidet. Felles for alle klubbene er frafall av løpere når man kommer opp i ungdoms- og juniorklassene. Løsningen for å sikre et stort og godt treningsmiljø er å inngå et samarbeid som klubbene i regionen har gjort.

På Sjusjøen er snøen kommet for å bli denne sesongen. Skiteam Follo er også kommet for å bli i mange år fremover i regionen vår.

Powered by Labrador CMS