ETTERFORSKER: Politioverbetjent, Rikke Hallgren ved Øst politidistrikt.
ETTERFORSKER: Politioverbetjent, Rikke Hallgren ved Øst politidistrikt.

Politiet er ikke nærmere et motiv

Politiet jobber iherdig med å avhøre siktede og vitner i overfallsaken på Greverud, der en kvinne fra Oppegård ble utsatt for grov vold av nær familie.

Publisert

Tirsdag 12. september ble en 18 år gammel kvinne fra Oppegård utsatt for en voldshendelse utenfor foreldrenes hjem i Flåtestadveien. Kvinnen ble påført store skader, og politiet har siktet seks familiemedlemmer for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk.

Politiet jobber kontinuerlig med etterforskningen.

– Det har blitt foretatt en rekke avhør og vi jobber nå med å sammenstille informasjonen fra avhør og tekniske undersøkelser, sier politioverbetjent i Øst politidistrikt, Rikke Hallgren.

Grov vold

Ifølge politiet jobber de fortsatt med å finne motivet for den alvorlige voldshendelsen.

– Det er svært mye informasjon som skal bearbeides i denne saken, og vi har ikke konkludert med hverken motiv eller foranledning for hendelsen, sier Hallgren.

Poltiet opplyser om at de, per nå, jobber ut fra to hovedteorier.

HER SKJEDDE DET: Det var her, utenfor denne blokken i Flåtestadveien på Greverud, at drapsforsøket skjedde.
HER SKJEDDE DET: Det var her, utenfor denne blokken i Flåtestadveien på Greverud, at drapsforsøket skjedde.

– Den ene er at voldshendelsen er resultat av en konflikt eller krise internt i familien. Herunder undersøker vi hva som kan ligge bak denne konflikten. Alternativt at voldshendelsen er av mer spontan karakter. Uten større foranliggende årsaker, sier Hallgren.

– Vi etterforsker dette som et tilfelle av grov familievold, sier hun.

Politiet har tidligere i etterforskningen sagt at det kan dreie seg om et æresdrapsforsøk, og bekreftet at de leter etter et stikkvåpen som ble brukt under voldshendelsen.

Nekter straffskyld

Av de seks siktede er fire fremsatt for varetektsfengsling, mens to av de siktede er tatt hånd om av barnevernet. Blant de siktede er faren til kvinnen, som til sin forsvarer, Harald Jahren, har sagt at han ikke har hoe med drapsforsøket å gjøre.

Les også: Flere er avhørt i voldssaken på Greverud

– Det han sier er at han ikke har vært med på å begå noe drapsforsøk, og heller ikke vært med i noen planlegging til drapsforsøk eller medvirkning, sier Jahren.

Ingen av de siktede erkjenner straffskyld.

Videre avhør

Det har vært gjort en mengde avhør av vitner og siktede i saken, så langt. Politiet fortsetter nå sine avhør, også av den 18 år gamle kvinnen.

Les også: Ingen av de siktede erkjenner straffskyld

– Vi går nå i gang med oppfølgningsavhør av de siktede, fornærmede og vitner i saken videre utover uka, sa Hallgren tidligere denne uken.

Ønsker flere vitner

Kvinnen ble blant annet påført stikkskader, og ble bragt til sykehus. Hun er utenfor livsfare, men måtte operere etter overfallet. Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som kan ha betydningsfull informasjon.

– Dersom noen sitter med informasjon som kan belyse hendelsen eller foranledningen ønsker vi kontakt, sier Hallgren.

Dersom du tror du har informasjon som kan hjelpe poltiet, ta kontakt med politiet på telefon 400 28 390 fram til 15.30 (eller 64 85 16 00 etter kontortid).

Åstedet var Flåtestadveien 8 – 10 i tidsrommet kl. 18.30 – 19.00 12.09.17.

Powered by Labrador CMS