Ny ungdomsskole

SKAL ÅPNES OM TRE ÅR: Elever som sogner til Hellerasten og Fløysbonn ungdomsskoler skal gå ved den nye ungdomsskolen, som er planlagt ferdigstilt i Sofiemyr idrettspark i løpet av siste halvdel av 2021 - med innflytting i 2022.
SKAL ÅPNES OM TRE ÅR: Elever som sogner til Hellerasten og Fløysbonn ungdomsskoler skal gå ved den nye ungdomsskolen, som er planlagt ferdigstilt i Sofiemyr idrettspark i løpet av siste halvdel av 2021 - med innflytting i 2022.

Ønsker innspill til nytt skolenavn på Sofiemyr

Har du forslag til hva den nye ungdomsskolen som skal bygges på Sofiemyr skal hete? Send inn ditt forslag innen 15. februar.

Publisert Sist oppdatert

Det er kommunen som ber innbyggerne om innspill til nytt skolenavn.

Alle forslagene vil bli behandlet i Ungdomsrådet for så å bli behandlet av Barn og unges kommunestyre (BUK) til våren. Det endelige forslaget vil deretter bli behandlet og vedtatt politisk.

Foreløpig er det ikke avklart om det blir kommunestyret eller formannskapet som skal fatte det endelige vedtaket. Det er heller ikke satt dato for når saken om skolenavnet skal behandles politisk, ifølge kommunikasjonsrådgiver Silje Johanne Stavik.

Les også: – Bør hete Sofie ungdomsskole

Føler seg overkjørt

Lokalpolitiker Hans Martin Enger (MDG) var den første som skrev sitt forslag etter at kommunen ba innbyggerne om innspill til nytt skolenavn.

«Salamander skole», skrev Enger på på kommunens Facebook-side.

Forslaget hans var nok ironisk siden Enger som mange andre føler seg oppgitt etter den siste prosessen rundt det nye kommunevåpenet til Nordre Follo, der folkets favoritt «salamander» ble ignorert og vraket av politikerne.

Les også: Havreakset slo salamanderen

Kommentarfeltet på kommunens Facebook-side var preget av negative kommentarer.

«Hvorfor be om det? Demokratiets tid er over. Dere overkjører folk hele tiden. Skremmende!!!» skrev Gunn Helene Ekerby.

Les også: Ny ungdomsskole, men hva blir navnet?

Skal åpnes om tre år

Den nye skolen skal være innflyttingsklar om tre år. Området hvor skolen skal bygges ligger i en skrent – fra platået der Sofiemyr og Fløysbonn skoler nå ligger og ned mot idrettsanlegget og Brytehuset.

Skolen og idrettshallen kommer til å «henge sammen». Hovedinngangen blir fra idrettsparken som ligger ned mot Kongeveien. Skolen ligger på motsatt side, der Holbergs vei går. Det vil være flere innganger, også direkte inn på skolen.

Les også: Skole + idrettshall = sant

Fram skole

Alle skolene i Oppegård er tidligere invitert til å komme med forslag til navn. Elever fra 5. til og med 10. trinn har gitt sine innspill, som klassene har stemt over.

Navneforslagene gikk så  videre til BUK, som behandlet saken i møte 22. november i fjor. BUK stemte over forslagene og «Fram skole» ble enstemmig valgt. I tillegg vedtok BUK at de ønsket flere bidrag, spesielt fra lærerne og alle innbyggerne.

Du kan sende inn ditt navneforslag med begrunnelse til kommunen ved å sende en e-post til postmottak@oppegard.kommune.no

Les osgå: Foreslår null parkeringsplasser ved to nye skoler på Sofiemyr

Fem om nytt skolenavn

Oppegård Avis har vært innom Kolbotn torg og snakket med fem forbipasserende om nytt skolenavn. Sjekk hva folket mener om saken:

Powered by Labrador CMS