KLAR FOR HANDLING: Med en folkelig underskriftskampanje i bånn, ønsker Håkon Gulbrandsen (SV) å skape et bredt engasjement både politisk og i samfunnet for å få fart på Kolbotnvannet igjen. Aksjonen blir kickstartet klokken 17.00 i dag!

Drar i gang folkeaksjon for Kolbotnvannet

– Bidrar vi alle og lager en skikkelig plan, bør vannet kunne bli badbart om noen få år, mener SV-politiker Håkon Gulbrandsen. Nå drar han i gang en underskriftskampanje.

Publisert

Kolbotnvannet har ikke vært badbart på mange tiår, men dette er det muligheter for å gjøre noe med. Det mener i hvertfall lokalpolitiker Håkon Gulbrandsen i SV.

Nå drar han i gang en underskriftskampanje, og dersom han får inn over 300 underskrifter, må saken, etter kommuneloven, opp til behandling i kommunestyret.

Les også: Store mengder giftalger i Kolbotnvannet

– Dette handler ikke om partipolitikk eller partiforskjeller. Det handler om noe som angår oss alle. Kolbotnvannet kunne vært en perle, og det må en skikkelig plan og en dugnad fra grasrota og opp til topp-politikken på hvordan vi skal få gjort det syke vannet friske. Bidrar vi alle, er alt mulig, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Underskriftskampanje

KLART FOR Å RENSES: Hvem skulle vel ikke ønsket seg et friskt Kolbotnvannet? Det mener SV er mulig.

Det er giftproduserende alger som er hovedproblemet i vannet, og årsaken til at de får blomstre er sammensatt. Mange tiltak er gjort oppgjennom årene, uten de helt store resultatene.

Les også: Bli med på padletur langs Kolbotnvannet - meter for meter

– I denne aksjonen ønsker vi å sette fokus på små og store ting som folk flest kan gjøre, som for eksempel å ikke bruke store mengder kunstgjødsel i hagene sine, for å nevne noe. Men det handler også om at det må være en politisk og kommunal vilje til å få i gang en skikkelig rensing av vannet. Det må penger på bordet ,og det må være en vilje både hos folket og hos politikerne. Går vi sammen, kan vi få til mye. Dette blir spesielt viktig med tanke på all utbyggingen som er på Kolbotn for tiden. Grønne lunger og en blå perle av et vann, vil ha mange verdier for fremtidens Kolbotn, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

KLAR FOR HANDLING: Med en folkelig underskriftskampanje i bånn, ønsker Håkon Gulbrandsen (SV) å skape et bredt engasjement både politisk og i samfunnet for å få fart på Kolbotnvannet igjen. Aksjonen blir kickstartet klokken 17.00 i dag!

Starter i dag

Aksjonen kickstartes i dag ved nettopp Kolbotnvannet. I dag klokken 17.00 vil en aksjonsgruppe stå med informasjonsbrosjyrer og underskriftsbøker nede ved Kolbotnvannet.

Les også: Store mengder giftalger i Kolbotnvannet

I tillegg kan du som bor i Oppegård engasjere deg ved å undertegne det digitale oppropet.

Les også: – La oss rense Kolbotnvannet sammen

– Det tar ikke lang tid å engasjere seg i selve aksjonen, men ved et engasjement med bred forankring i folket, og en bred politisk enighet på tvers av politiske interesser, kan vi få til mye, og jeg mener at vi, med fullt fokus, bør kunne gjøre vannet badbart igjen i løpet av noen få år, men da må det tråkkes skikkelig til. Starten er i dag, og jeg håper folk vil bli med på dugnaden, sier han.

Klikk play for å se video!

PS! Dersom du ønsker å skrive under på oppropet, trykker du i så fall her! Til slutt tar vi deg med på padletur langs hele vannet. Vi har nemlig padlet Kolbotnvannet - meter for meter - med kanoen til BUA. Dette er fantastisk! Tenk deg om vi kunne badet her i tillegg? Nyt turen!

Powered by Labrador CMS