174 KVADRATMETER MED GARN: – Uansett hvor mye jeg tjener, er det for mye konkurranse og for liten fortjeneste på garn, sier Line Kirkevold, som har nå valgt å legge ned den populære garnbutikken.

Siste nøste er snart solgt

Etter fem år i Sentrumsbygget skal Kniplingen Garn og Broderi legges ned.

Publisert

– Det var en veldig tung avgjørelse, men jeg var nødt til å legge ned butikken. Jeg hadde rett og slett ikke råd til å fortsette videre, sier daglig leder Line Kirkevold (45) fra Sofiemyr.

Oppegård Avis har tidligere skrevet om flere lokale nisjebutikker som har blitt lagt ned som følge av det tøffe markedet. Kniplingen er dessverre intet unntak.

Les også: Kolbotn Klær går så det suser

NØSTE PÅ NØSTE: Selv om butikken har vært populær, har det likevel ikke vært nok for å holde Kniplingen med hodet over vannet.

– Det har blitt for tøft å være en liten spesialbutikk i konkurransen med kjeder og nettbutikker, og det er for liten fortjeneste på garn. Nylig har vår leverandør, Sandnes Garn, startet en nettbutikk, som betyr at vi må konkurrere med den. I tillegg fikk vi en mye høyere husleie i januar og må betale 1300 kroner per kvadratmeter. Dette var kroken på døren for oss, sier Kirkevold.

Fire år uten lønn

Det var i februar 2012 Kirkevold åpnet Kniplingen i Oppegårdsenteret, men allerede i desember flyttet hun butikken til Sentrumsbygget.

Siden den gang har hun jobbet dag og natt for å kunne konkurrere med markedet.

– De første fire årene tok jeg ikke ut lønn, sier 45-åringen.

Les også: Se, så fint det har blitt hos Soda Hamborg

Hun sier butikken betydde mye for henne.

– Det var ikke bare en butikk for meg, men en livsstil. Jeg har brukt ett år på å ta denne avgjørelsen. Nå føles det som at noen i familien har dødt, sier Kirkevold.

PS! Saken fortsetter under bildet

174 KVADRATMETER MED GARN: – Uansett hvor mye jeg tjener, er det for mye konkurranse og for liten fortjeneste på garn, sier Line Kirkevold, som har nå valgt å legge ned den populære garnbutikken.

Trofaste kunder

– Dette var skikkelig trist! Jeg strikker hele tiden og handler garn bare her. Å komme inn på Kniplingen er som å komme inn i et overflødighetshorn hvor du blir møtt av kunnskapsrike, dyktige, hjelpsomme, positive, kreative og herlige folk. Det er alltid sprudlende stemning her, sier Mimmi Lohne (60).

Det er ingen tvil om at Kniplingen er godt likt i det lokale samfunnet. Bare ta en titt på Facebooksiden til butikken. Det strømmer inn meldinger fra mange trofaste kunder.

«Kjære Line. Dette gjør vondt langt inn i hjerteroten. Dere har blitt en del av livet vårt, men jeg forstår», skriver Lisbeth Kristiansen.

PS! Du kan lese mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 23. mars. Der kan du også lese hva som skal inn i Kniplingens lokaler.

Powered by Labrador CMS