INNVIET: Glade fotballbarn og dugnadsgjengen prøvesitter den nye tribunen. Bildet, som ble tatt søndag klokken 12.00, viser bare halvparten av tribunen.
INNVIET: Glade fotballbarn og dugnadsgjengen prøvesitter den nye tribunen. Bildet, som ble tatt søndag klokken 12.00, viser bare halvparten av tribunen.

Ga tribunen til folket

Kunstgressbanen på Sofiemyr har fått en splitter ny tribune, sponset av fotballforeldrene og bygget av dem på dugnad på to dager!

Publisert

– Dette viser hva man kan få til på egen hånd. Kommunen var ikke villig til å bygge tribuner nå. De snakket om å se på regulering av hele idrettsparken først, men det var jo snakk om langsiktige planer. Så lenge kunne vi ikke vente, sier Tom Meier (46) fra Sofiemyr.

46-åringen er en fotballpappa til to ivrige barn som spiller fotball. Han har også vært fotballtrener for flere lokale lag i ti år og vet hva en enkel tribune betyr for fotballfolket.

– Kommunen burde tenke mer på kortsiktige tiltak for å forbedre hverdagen til fotball- interesserte. Fotballforeldrene bruker ufattelig mye tid for å se på barna sine som spiller fotballkamper. Vi syntes det var trist at vi ikke hadde noe å sitte på i så mange år. Vi startet derfor en spleiseaksjon for å få inn penger for å bygge en liten tribune på Sofiemyr, sier han.

INITIATIVTAKER: Tom Meier (46) fra Sofiemyr er initiativtaker og primus motor bak tribuneprosjektet.
INITIATIVTAKER: Tom Meier (46) fra Sofiemyr er initiativtaker og primus motor bak tribuneprosjektet.

Fra idé til virkelighet

Det hele startet med en tilfeldighet for to uker siden da Tom Meier og flere andre fotballforeldre til G04 var på en fotballkamp på Mortensrud kunstgress.

– Det var under kampen vi fikk en idé om å spleise på en tribune og bygge den på dugnad ved kunstgressbanen på Sofiemyr. Jeg opprettet en innsamlingsaksjon på spleis.no og bare i løpet av kampen samlet vi inn 15.000 kroner, sier Meier.

Les også: – Det blir en «moro»-dag

Fikk 34.000 kroner

STOR DUGNAD: Det ble samlet inn 34.000 kroner, og det holdt akkurat til innkjøp av trematerialene.
STOR DUGNAD: Det ble samlet inn 34.000 kroner, og det holdt akkurat til innkjøp av trematerialene.

I løpet av en uke samlet de inn 34.000 kroner, og det holdt akkurat til innkjøp av trematerialene. Skruene har de fått gratis.

 

Lørdag 2. juni ble byggingen av tribunen satt i gang og dagen etter var prosjektet ferdigstilt. Arbeidet ble ledet av Anders Dahl, en lokal byggmester som har stått for designet av tribunen og veiledningen underveis.

– Det var rundt 100 mennesker som ga bidrag i penger og rundt 50 frivillige som var med på å bygge tribunen. Det er helt utrolig! jubler Meier og takker alle sammen.

Les også: Den «hemmelige» fotballbanen

200 SITTEPLASSER: Tribunen med 200 sitteplasser ble bygget på to dager.
200 SITTEPLASSER: Tribunen med 200 sitteplasser ble bygget på to dager.

Rørende engasjement

Søndag formiddag var tribunen ferdigstilt og den ble bedre enn forventet, ifølge Meier.

TAKKER: Trenerne Bjørn Eirik Korum Hansen og Ingeborg Dahl-Hilstad takker alle bak tribuneprosjektet.
TAKKER: Trenerne Bjørn Eirik Korum Hansen og Ingeborg Dahl-Hilstad takker alle bak tribuneprosjektet.

 

Ingeborg Dahl-Hilstad (41), som er fotballmamma, trener og styremedlem i Kolbotn fotball kvinner, var en av de mange som var med på den uoffisielle innvielsen av tribunen søndag 3. juni.

Det har jo aldri vært noen tribuner på kunstgresset, men hele sommerhalvåret så lenge banen kan brukes er det fullt opp med treninger og kamper. Enn så lenge har foreldrene og publikum måttet stå og henge rundt gjerdet. Nå har vi en skikkelig tribune å tilby dem, sier hun og takker alle som har stått bak prosjektet.

 

Takkeord og kritikk

Takkeord og flotte tilbakemeldinger strømmer nå inn til Tom Meier og alle bak tribuneprosjektet. Samtidig får kommunen skarp kritikk.

"Fantastisk jobb folkens. På høy tid at også kommunen bidrar til flere kunstgressbaner. Våre fotballspillende barn har Norges dårligste tilbud. På tide å våkne, Thomas Sjøvold", skriver mangeårige trener i KIL, Tor Stubberud, i kommentarfeltet på Facebook-siden til Kolbotn IL Kvinnefotballs innlegg om den nye tribunen.

Han skriver blant annet at fotball aldri har vært prioritert fra kommunen sin side i de ti årene han har jobbet som trener.

"Det dreier seg ikke om at man (kommunen) ikke har penger nå, det dreier seg om at man ikke har prioritert fotballen. Synes det er bra at det blir ny hall, men jeg mener at kommunen burde klare å komme opp med en ny elleve-flate med kunstgress innen vinteren setter inn. Det fortjener alle jentene og guttene i Kolbotn. For meg som trener er det faktisk flaut å ønske andre lag velkommen til Sofiemyr idrettspark når man må spille på en gressbane som likner mer på Sahara enn på en fotballbane. Når jeg ser de aller minste seks-syvåringene spiller femmerfotball på grus, nøyaktig samme sted som jeg startet opp for ti år siden, er dette ett bevis på at tiden har stått stille. Jeg tror ikke det er noen lag i Oslo fotballkrets (som KIL tilhører) som i 2018 spiller på grus. Sorry Thomas Sjøvold det holder bare ikke, noe må skje nå", skrev Stubberud.

Ordføreren var rask til å kommentere dette:

"I denne perioden gjennomfører vi tidenes satsning på idrett, med to nye idrettshaller (5 hallflater) og ny svømmehall. Så forstår jeg at det ikke er fotballbaner, men vi klarer ikke finne penger til ytterligere investeringer nå (men vi vil vurdere nye investeringer som kan føre til reduserte driftskostnader). Det sagt så står vi på samarbeidet med idretten som blant annet vil føre til ny kunstgressbane på Hellerasten.  Forøvrig møter jeg Idrettsrådet og KIL til uka for å snakke mer om utvidet samarbeid og kunstgressbaner. Ellers er jeg helt enig i at den nye tribunen ser bra ut", skriver Thomas Sjøvold.

Ordføreren skriver videre at han skulle gjerne sett at kommunen kunne investere i flere kunstgressbaner nå, men forklarer at den må forholde seg til økonomiske realiteter.

"Med alle de investeringer vi nå gjennomfører blir de neste årene svært krevende for våre driftsbudsjett, derfor kan vi ikke påta oss ytterligere kostnader. Men vi er åpne for å vurdere investeringer som ikke fører til økte driftskostnader, og er derfor i dialog med idretten gjennom Idrettsrådet", skriver Sjøvold.

 

 

 

 

 

 
Powered by Labrador CMS