FULL KONTROLL PÅ GRANULATET: Selv om idrettslagene har full kontroll på granulat-reglene, får de nye reglene konsekvenser for det planlagte, nye kunstgresset på Østre Greverud, opplyser daglig leder Hege Frøyna i Oppegård IL, her sammen med Harald Vaadal i KIL.

Nytt kunstgress på Østre Greverud blir ett år forsinket

Nye regler for behandling av granulat kan føre til at det vil gå lang tid før det planlagte, nye kunstgresset på Østre Greverud er på plass.

Publisert

Det er innført nye regler for bruk av gummigranulat på norske kunstgressbaner, og dette får blant annet konsekvenser for banene her i Oppegård. Vi har flere kunstgressbaner som bruker produktet, men idrettslagene har kontroll på saken.

– Vi følger kommunens bestemmelser om å samle opp granulatet, og har oppsamlingsplasser hvor vi samler det opp. I praksis skyver vi snøen fra banen over på perforerte duker, slik at smeltevannet renner gjennom og granulatet blir liggende opp duken for oppsamling, forteller daglig leder i Kolbotn IL, Harald Vaadal og dalglig leder i Oppegård IL, Hege Frøyna.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Blir utsatt

En konsekvens av de nye reglene, er at det ikke blir noe nytt kunstgress på banen på Østre Greverud med det første.

Les også: Grei debut for Oppegårds A-lagsdamer

– Vi hadde et ønske om å legge nytt kunstgress på banen i 2018, men dette blir nå utsatt et år, sier Hege Frøyna.

– For å imøtekomme miljøkravene er planen å utvide banen i lengderetning med to meter i hver retning, da slipper vi å måke snøen over gjerdet men kan samle den inne på banen. Ved snøsmeltig beholder vi da granulatet på banen og kan fordele dette utover igjen. Dette er stipulert til tre millioner kroner mer etter det nye kravet. Dette er det ikke satt av penger til, men dette er et kommunalt anlegg, og vi har en dialog med kommunen på når vi kan sette i gang. Men slik det ser ut nå, blir det nye gresset utsatt i ett år, sier hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Hellerasten

I tillegg skal man også se på løsninger for den nye, planlagte kunstgressbanen som kommer på Hellerasten.

Les også: Se bildene fra Nattcup 2018

– Det er ikke planlagt at denne banen også skal bli vinterdriftet, Vi vil i samarbeid med kommunen vurdere om det er alternativer til gummigranulat. Det finnes baner uten granulat som er etablert i Haslum som vi skal se på og hente erfaringer fra, sier Vaadal.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Dette må gjøres

Begge idrettslag følger kommunens bestemmelser på dette.

– Vi gjør vårt ytterste for å samle opp granulatet på og langs banene, men det barna tar med seg hjem, får vi ikke gjor tnoe med, sier Vaadal.

Nye tiltak må nå på plass for å imøtekomme de nye reglene.

Les også: Slatleim: – Jeg har tro på Kolbotn i år

– Vi må installere siler i kummene rundt banene, slik at granulatet som vi ikke klarer å samle opp havner der. Dette er ingen stor utgift for kommunen, og vi skal bidra ti lat det blir etablert, og har en god dialog med kommunen på dette, forteller de to.

PS! Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis, torsdag 5. april

 

 

SLIK SER DET UT: Dette er det omdebatterte granulatet, som brukes på kunstgressbanene på Sofiemyr og på Østre Greverud.
FULL KONTROLL PÅ GRANULATET: Selv om idrettslagene har full kontroll på granulat-reglene, får de nye reglene konsekvenser for det planlagte, nye kunstgresset på Østre Greverud, opplyser daglig leder Hege Frøyna i Oppegård IL, her sammen med Harald Vaadal i KIL.
LØSNINGER PÅ GANG: Idrettslagene har kontroll på granulat-situasjonen, men det får også dessverre noen negative konsekvenser for nytt kunstgress her på Østre Greverud med de nye reglene.
GRANULAT I LUFTEN: Daglig leder Hege Frøyna i OI (t.v.) og daglig leder i Kolbotn IL, Harald Vaadal, bruker mye gummigranulat på de vinterdrevne kunstgressbanene. Nå må nye tiltak settes inn.
Powered by Labrador CMS