FULL KONTROLL: Håkon Bekkestad sier han gleder seg til å ønske velkommen til kommunens nye kunstgressbane.

– Endelig er vi i mål!

Etter flere år med «om og men» og «frem og tilbake» er det endelig bestemt: Nå blir det kunstgress på Hellerasten.

Publisert

Det er ikke så rart at Håkon Bekkestad, leder i anleggskomiteen i KILs fotballgruppe, gliser fra øre til øre.

For ikke bare «skriker» 1000 fotballspillerne i Kolbotn etter flere kunstgressflater å leke med kula på, det er også ypperlige nyheter for alle fotballballglade barn på Tårnåsen og Hellerasten.

Les også: Nå tennes tusen TV-skjermer

– Det stemmer at det har vært en lang prosess å få dette til, men nå er vi endelig i mål, bokstavelig talt. Kommunen har vist velvilje og gitt oss dispensasjon, for området banen skal ligge på var egentlig regulert for en såkalt strøkslekeplass for beboerne på Kornmoenga, forteller Bekkestad.

Saken fortsetter under bildet. 

Klar i høst

REDNINGSMANN: Bekkestad i buret er ikke lett å lure. Det ble ikke nettsus på Oppegård Avis, men det blir garantert scoret noen mål når kunstgressbanen åpner i høst.

Nå er det bestemt at lekeplassen flyttes til et annet egnet sted på Kornmoenga, og at grusbanen skal forvandles til kunstgress.

– Jeg kan ikke si noe konkret dato, men selve jobben tar ikke mange ukene. Vi håper derfor at den skal stå ferdig i løpet av høsten. Og det trengs, for det er på tide at vi bygger opp tilbudet for våre over 1000 aktive spillere, sier Bekkestad, som også er nestleder i styret for Kolbotn fotball herrer.

Sjuerbane

Banen blir en såkalt sjuerbane i størrelse, nærmere bestemt på 60 x 40 meter. Det vil si samme størrelse som banen som ble anlagt ved Vassbonn skole. Bekkestad håper arbeidet kan starte raskt.

Les også: Død over gassballongen

– Prosjektet skal nå ut på anbud for å innhente priser. Arbeidet som skal gjøres er å rette av banen, legge selv kunstgresset og utstyre plassen med gjerder og ballfangernett, sier Bekkestad.

Men undervarme blir det heller ikke på Hellerasten, akkurat som på Vassbonn.

– Nei, det blir ikke undervarme, men dette blir uansett et viktig tilskudd både for Kolbotn fotball og for ungene på Tårnåsen og Hellerasten. Jeg er sikker på at vi får et høyt aktivitetsnivå på banen, selv uten undervarme, sier Bekkestad.

BLIR GRØNN: Grusbanen på Hellerasten, rett ved Kornmoenga, blir i løpet av høsten omgjort til kunstgressbane.

Saken fortsetter under bildet. 

– Blir helt topp

FULL KONTROLL: Håkon Bekkestad sier han gleder seg til å ønske velkommen til kommunens nye kunstgressbane.

Det som er helt sikkert er at banedekket blir av moderne kunstgresstype. Det er derimot ikke bestemt hvilken fyllmasse som skal brukes i gresset, om det blir en type gummigranulat eller sand.

– Vi må se hvilke tilbud vi får og hvilke muligheter det finnes. Det er i hvert fall helt sikkert at dette både blir helt topp for nærmiljøet og at vi skal ta hensyn til miljøet, sier Bekkestad fornøyd.

 

 

Powered by Labrador CMS