TAP: Det ble dessverre 4-3 tap i Portugal for kvinnelandslaget på overtid
TAP: Det ble dessverre 4-3 tap i Portugal for kvinnelandslaget på overtid

Surt tap for Gausdal og Norge

Kolbotn IL midtstopper, Ina Gausdal, fikk tillit fra start av kvinnelandslagstrener Martin Sjögren i 4-3 tapet for Australia onsdag kveld i Algarve Cup.

Publisert

Ina Gausdal er en viktig brikke i forsvaret til Kolbotn, og nå ser det ut til at hun blir en stadig mer sentral figur hos det norske kvinnelandslaget. 

Hun har per dags dato fire A-landskamper for Norge, og står notert for ett mål. Hun har til sammen 30 landskamper for Norges aldersbestemte lag. 

Les også: Ina blir i Kolbotn

To forskjellige omganger

Norge lå 3-1 under etter førsteomgang.

–  Det var to veldig forskjellige omganger. I førsteomgang var vi i skikkelig motvind, og slet med å komme oss ut og opp. Vi scorer 1-0, men så får vi tre mål mot oss, sier Gausdal.

Norge fikk mao. en sakte start på kampen. 

Les også: Ina inn på landslaget

–  I andreomgang snur det helt, vi spiller veldig bra, særlig første del. Scorer to, så det er 3-3, og har sjanser til å avgjøre. Men så åpner det seg igjen, og de får et cornermål etter klabb og babb på overtid. Det var veldig surt. Så alt i alt en litt varierende prestasjon, men synes vi hadde fortjent ett poeng. Et avgjort hadde vært et bra resultat mot Australia som er ranket nummer fire i verden, sier Gausdal. 

Les også: En fotballdrøm i oppfyllelse

Australia er ranket som nummer fire av alle kvinnelandslag i FIFA-rankingen. FIFA-rankingen er en rangering på både hvor god et landslag er, og hvor god resultatene deres er i treningskamper og turneringskamper. Landslag er tildelt poeng for prestasjoner og resultater over kalenderåret. Landet mest flest poeng topper rankingen. 

Kun 118 land er en del av den offisielle FIFA-rankingen på kvinnesiden.

Norge ligger forøvrig på 14. plass for øyeblikket. Den siste rangeringen ble gjort den 15. desember 2017. 

Les også: Pålitelig i forsvar

Powered by Labrador CMS