VAFFELGJENGEN VIL BLI FLERE: Banekiosken på Sofiemyr er åpnet, og nå ønsker Kolbotn IL å invitere seniorer til å betjene den sosiale bua. Her er gjengen som organiserer kiosken: Fra venstre Rita Fykop, Britt Heidi Berger, Kari Mette Engh, Håkon Bekkestad og Trude L. Harneshaug.

Ledig jobb: - Ser her, seniorer!

Oppegårds kanskje mest sosiale jobb er nå ledig. Kolbotn IL håper pensjonister vil jobbe i banekiosken på Sofiemyr.

- Vi ser det når vi reiser rundt på fotballkamper på Østlandet, pensjonister som er engasjert i idrettslaget. De står i kiosken, fikser småting rundt banene eller bare heier på sitt lag. Sånn vil vi ha det her også!

Ordene tilhører Britt Heidi Berger, styreleder i Kolbotn IL fotball herrer.

Hun elsker fotball, og kan knapt tenke seg noe hyggeligere enn at tre generasjoner samles rundt trening og kamp.

Hvor er bestefar?

- Vi ser de minste spiller fotball, foreldrene heier, men så mangler ofte bestefar og bestemor. Nå håper vi å se dem også på Sofiemyr, sier Berger.

Hun får anerkjennende nikk fra Trude L. Harneshaug, Kari Mette Engh (begge fotball kvinner), Rita Fykop og Håkon Bekkestad (begge herrer). Sistnevnte er selv pensjonist, men meget aktiv i og rundt fotballen på Kolbotn.

Les også: Hvor havner dette?

Det er garantert seniorer som sitter hjemme, men som gjerne skulle hatt litt mer liv og røre rundt seg. Nå har de muligheten, mener Berger:

- Forrige helg åpnet banekiosken på Sofiemyr, og der trengs det både betjening, vaffelrøreprodusenter, renholdere og altmuligmenn og –kvinner. Vi har jobb for alle, nesten uansett form, sier Berger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EN PØLSE, TAKK! Banekiosk er sosiale saker. Her har herrene Erlend Z. Gundersen og Espen Mossin overlatt serveringen til hver sin junior - Jakob (foran) og Tobias. Bildet er tatt i fjor.

Ingen spesielle krav

Hun oppfordrer ektepar, tanter, onkler og andre seniorer om å melde seg. Det er ingen krav om å ha barn eller barnebarn som er aktive i klubben.

Banekiosken er en møteplass av de sjeldne, og her holdes det alt fra kaffeslaberas til viktige spillermøter. Kiosken selger naturligvis is, pølser, brus og vafler. Pluss litt til!

- I år blir det enda mer sosialt rundt kiosken, når vi snart rigger fire bordbenker rundt bua, sier Bekkestad.

Det er kommunen som sponser sitteplassene.

Over 1000 spillere

Kolbotn IL er en av Norges største fotballklubber. Godt og vel over 1000 barn, ungdommer og voksne spiller fotball på Sofiemyr.

Banekiosken er ingen stor inntektskilde for fotballen, men den utgjør en viktig møteplass i sommerhalvåret.

- Og ikke minst en trygghet for de minste. Skulle det være noe på Sofiemyr, er det alltid en voksen i kiosken, sier Berger.

Banekiosken er åpen søndag til torsdag, fra henholdsvis klokken 15 og 18, og frem til 21.

Ta kontakt

Er du interessert i være med i det herlige fotballmiljøet rundt banekiosken?

Ta kontakt med Britt Heidi Berger (975 94 183 - britt.berger@me.com) eller Håkon Bekkestad (901 41 606 - hakon@bekkestad.no).

 

Powered by Labrador CMS