Ny kunstgressbane i Oppegård

Håkon Bekkestad (74), nestleder i Kolbotn IL fotball herrer, Monica Ottesen (40), styreleder i Kolbotn IL fotball kvinner, ordfører Thomas Sjøvold, Britt Heidi O. Berger (55), styreleder i Kolbotn IL fotball herrer, Nina Vøllestad (62), leder for Oppegård idrettsråd, Sindre Tverå Brevik (26), sportslig leder i Kolbotn IL fotball herrer, og Harald Vaadal (57), daglig leder i Kolbotn idrettslag.
Håkon Bekkestad (74), nestleder i Kolbotn IL fotball herrer, Monica Ottesen (40), styreleder i Kolbotn IL fotball kvinner, ordfører Thomas Sjøvold, Britt Heidi O. Berger (55), styreleder i Kolbotn IL fotball herrer, Nina Vøllestad (62), leder for Oppegård idrettsråd, Sindre Tverå Brevik (26), sportslig leder i Kolbotn IL fotball herrer, og Harald Vaadal (57), daglig leder i Kolbotn idrettslag.

Grønt lys for ny kunstgressbane

Tømtebanen på Sofiemyr skal bli en 11'er kunstgressbane med undervarme og lys, til stor glede for store og små.

Publisert

– Vi håper på en åpningskamp her våren eller sommeren 2020, sier Harald Vaadal (57), som er daglig leder i Kolbotn idrettslag.

Oppegård Avis har skrevet i papirutgaven denne uken at i 2019-budsjettet skal det settes av midler for å etablere en kunstgressbane på Tømtebanen, som er en grusbane syd for den eksisterende kunstgressbanen i Sofiemyr idrettspark.

Les også: Vil du bli god, men ikke verdensmester?

13,6 millioner kroner

På et møte i formannskapet onsdag denne uken kom det et fellesforslag fra Høyre, KrF og Uavhengige (red. anm.: Oppegård Uavhengige har nå søkt og blitt tatt opp som medlemmer av Høyre) om å utvide prosjektet fra to 7'er til en 11'er kunstgressbane på Tømtebanen.

– Vi har foreslått å avsette 13,6 millioner kroner i investeringsbudsjettet til dette, som er idrettens egne kostnadsberegninger sier ordfører Thomas Sjøvold (H).

– Idrettsforbundet ved Akershus idrettskrets har regnet på kostnadene så vi er ganske trygge på at prosjektet kan realiseres innen den foreslåtte summen, tilføyer Vaadal.

De er begge glade for at Tømtebanen-prosjektet skal realiseres tidligere enn planlagt.

– Den nye kunstgressbanen skulle egentlig etableres etter at den nye idrettshallen er på plass, men siden banekapasiteten er sprengt, måtte saken fremskyndes, sier Sjøvold.

Anleggsstart om ett år

Forslaget om kunstgressbanen ble vedtatt i formannskapet onsdag 14. november, med fem (H, KrF) mot fire stemmer (Ap, V, MDG), men det endelige vedtaket kommer mandag 10. desember når saken skal behandles på nytt i kommunestyret.

– I mai eller juni skal reguleringsplanen for Sofiemyr idrettspark behandles politisk. Etterpå blir det en høringsprosess på seks uker og det kan komme innsigelser til planforslaget, men går alt etter planen, kan anleggsarbeidene starte høsten neste år, forklarer Sjøvold.

Ti meter smalere

– Den nye kunstgressbanen blir nok ti meter smalere enn nabobanen, som betyr at den ikke blir godkjent for toppseriekampene, men det er breddefotballen som er den største satsningen for oss og vi er veldig positive til dette prosjektet, sier Håkon Bekkestad (74), nestleder i Kolbotn IL fotball herrer.

For kommunen er det også viktig at anlegget skal benyttes av kommunen (red. anm.: det vil si skolene) på dagtid.

Lys og undervarme

Ifølge forslaget fra Høyre, KrF og U får banen lys og skal klargjøres for undervarme.

Den eksisterende kunstgressbanen er også klargjort for undervarme, men dette har ingen praktisk betydning så lenge undervarme ikke har vært koblet på ennå.

– Når har dere tenkt å koble på undervarme på den nye og den eksisterende kunstgressbanen?

– Målet vårt er å få undervarme på begge banene den første sesongen banen er ferdigstilt. Dette har vi også tatt høyde for det i den foreslåtte kostnadskalkylen. Vi tar gjerne en diskusjon på hvordan og når energiløsningen for banen skal iverksettes, sier Vaadal.

Ordfører Thomas Sjøvold forklarer at undervarme ikke er koblet på den eksisterende banen fordi kommunen ikke har en varmesentral på stedet.

– Vi har ikke valgt å prioritere dette ennå. Det er ikke lagt inn midler til undervarme til neste år, sier han.

– Et stort løft

I dag har Oppegård kommune fire små kunstgressbaner og to store. Enda én ny og stor kunstgressbane blir et meget etterlengtet tilbud for fotballinteresserte i alle aldre.

– Dette prosjektet betyr enormt for oss og er et stort løft for idretten i Oppegård, og for fotballen spesielt. Det er omtrent 1050 medlemmer i fotballgruppen til Kolbotn idrettslag (KIL) og 800 medlemmer i fotballgruppen til Oppegård idrettslag (OIL). Vi har jobbet lenge for å få til dette. Fotballgruppen til KIL er blant de største i Norge, men banekapasiteten er kjempedårlig. Med denne kunstgressbanen blir den totale banekapasiteten i kommunen utvidet, som er meget positivt for breddeidretten, sier Nina Vøllestad (62), leder for Oppegård idrettsråd.

– En gledens dag for fotballidretten i Oppegård

Thomas Martinsen (45) er trener for guttelaget G04 og har savnet flere fotballbaner i Oppegård kommune i mange år. 45-åringen ble kjempeglad da han fikk vite om den nye kunstgressbanen som skal etableres på Sofiemyr.

– Dette er helt fantastisk! Det er utrolig mange medlemmer i idretten og mange fotballinteresserte barn, både gutter og jenter, som vil få stor glede av dette, sier Martinsen.

Han har bidratt frivillig som trener i elleve år og understreker at det er meget viktig å ha treningsfasilitetene året rundt.

– Fotball er ikke noe sommeridrett, men en helårsidrett. Man er nødt til å trene året rundt for å bli god, og da er det enda viktigere med undervarme på bane. Det er dessverre slik at vi har for dårlig banekapasitet i Oppegård per i dag og mange lag får ikke trent om vinteren når flere baner holdes stengt på grunn av dårlige vinterforhold. Muligheten vi får til å trene året rundt på den nye banen er derfor helt fantastisk. Det er rett og slett en gledens dag for fotballidretten i Oppegård, sier Martinsen.

Laget han trener fikk treningstid på Ekeberg i vinter som var og skal trene der også vinteren som kommer.

– Dette har sine ulemper. Vi får dårlige treningstider og klubben får ekstrakostnader. Det er også dårlig for miljø med tanke på bilturer frem og tilbake for hele laget. I tillegg må vi betale for parkering der, sier han.

 

 

 

Powered by Labrador CMS