JUL TIL ALLE: Tom Westerlin (t.v.) fra Landstormen og kjøpmann ved Meny Greverud, Øyvind Øvsthus. Landstormen arrangerer julaften for de som ikke har noen å feire med på Tårnåsen aktivitetssenter, og Meny står for all julemat! Snakk om nestekjærlighet!

Julefeiring for alle

Har du ingen å feire jul med? Da kan du møte opp på Tårnåsen aktivitetssenter, for der arrangerer Landstormen julaften for alle, og Meny Greverud står for all mat!

Publisert

Det er nesten ikke måte på hvor mye kjærlighet Oppegård-folk har å gi til sine medborgere!

Foreningen Landstormen arrangerer for andre gang julaften for de som ikke har noen andre å feire med, og Meny sponser all mat.

Frivillig jul

JUL TIL ALLE: Denne ribba på 13 kilo skal pryde bordet på Tårnåsen aktivitetssenter. Det er Meny Greverud som sponser all mat. og Landstormen som arrangerer. Fra venstre står Tom Westerlin og kjøpmann Øyvind Øvsthus. PS: Det blir kyllinggryte til de som ikke spiser svin!

Det hele er basert på frivillighet, og Tom Westerlin skal selv stille opp på julaften for de som ikke har noen å feire med.

Det er andre gang Landstormen arrangerer julaften, og i fjor kom det bare ti stykker.

Les også: En sann ildsjel!

– Det var dårlig markedsført i fjor. På én måte er det bra at det ikke dukket opp så mange, for det kan bety at de fleste har noen å feire med. Men dessverre, så er det nok fordi man ikke tør eller vil møte opp - eller fordi man ikke visste om det. Vi håper at alle som ønsker å dele julaften med noen, møter opp og feirer med oss, sier Westerlin.

Mat og gaver til alle!

Landstormen har markedsført bedre i år, og de håper på at alle som trenger noen å være med på julaften, møter opp på Tårnåsen aktivitetssenter fra klokken 13 til 16.

Da blir det servert ribbe og annen julemat, kaffe og kaker, og det er gaver til alle! Det blir servert kyllinggryte til de som ikke spiser svin.

Les også: Julegaver fra meg til deg - Oppegård gir gaver til hverandre

Og du har kanskje lest om disse gavene? De er nemlig samlet inn av Frivilligsentralen fra hele Oppegårds befolkning! (Du kan lese saken i koblingen rett ovenfor.)

Det er forresten helt gratis å være med.

JULEGLEDE: Weserlin og Øvsthus er én av mange som engasjerer seg for andre denne julen (og ellers også, forøvrig). 

Saken fortsetter under bildet. 

Mat fra Meny

Kjøpmann ved Meny Greverud, Øyvind Øvsthus, synes det er flott å kunne bidra til dette arrangementet.

Les også: Nystekt nyhet til inntekt for idrettslaget!

– Vi fikk forespørsel fra Landstormen om vi kunne bidra med mat, og da sa vi ja; det er en flott ting de gjør, sier han. Meny gir dem ei ribbe på 13 kilo, tilbehør, en stor mengde pepperkaker, risgrøt, og alt som skal til for en skikkelig julaften. Selv skal Øvsthus feire jul med familien sin.

«Ofrer» egen julaften

Og Westerlin?

– Jeg blir der så lenge arrangementet pågår, i tillegg til en stund før og etter for å gjøre i stand, og rydde opp sammen med de andre i komiteen fra Landstormen. Vi kommer tilbake første juledag for å rydde opp også. Når det hele er over, rekker jeg akkurat et par timer med barnebarnet mitt før det er sengetid, sier han og smiler.

STORT HJERTE: – Det gir mye, sier Tom Westerlin i Landstormen. Han skal selv tilbringe julaften på aktivitetssenteret.

Les også: Fredsforkjemperen Robert Mood

– Dette gir meg mye. Jeg synes det er fint å kunne bidra. Selv om jeg jobber som eiendomsmegler, trenger jeg ikke tjene penger hele tiden, sier den godhjertede mannen.

Saken fortsetter under bildet. 

Tidligere arrangementer

JUL TIL ALLE: Tom Westerlin og Øyvind Øvsthus sender julen ut til alle!

Landstormen ble stiftet i 1916 og har siden starten hatt som en av sine målsetninger å bidra til den sosiale utvikling i Oppegård kommune.

Frivillige har tidligere arrangert juleselskap på lille julaften for de som av ulike årsaker ikke har noen å dele høytiden med.

Les også: I 100 med ny bok ute - Landstormen fyller 100 år

– Landstormen ble spurt om å overta arrangementet i 2016 og det ble enstemmig vedtatt i vår forening, forteller Westerlin.

Fakta om Landstormens julaften

  • Julaften for enslige arrangeres søndag 24. desember av Landstormen og Frivilligsentralen.
  • På Tårnåsen aktivitetssenter fra klokken 13.00 - 16.00.
  • Gratis inngang, servering av mat, og gaver til alle!
  • Påmelding til julaften@landstormen.no eller ring Tårnåsen aktivitetssenter 66891182, helst innen 17. desember.
  • Landstormen ble stiftet i 1916 med formål om godt kameratskap, diskusjon av samfunnsspørsmål, og bidra til den sosiale utvikling i Oppegård kommune.
  • Meny Greverud står for maten.
  • Alkoholfritt arrangement.
  • Besøk Tårnåsen aktivitetssenters hjemmeside.
  • Les mer om Landstormen her.
Powered by Labrador CMS