Psykomotorisk fysioterapi

24 ÅRS ERFARING: Psykomotorisk fysioterapeut Ingun Høgås (54) har nylig startet på Trollåsen fysioterapi. 54-åringen fra Hellerasten har jobbet som fysioterapeut i 24 år.

Utvider helsetilbudet på Trollåsen

Nå kan du få behandling av psykomotorisk fysioterapeut på Trollåsen. Her trenger du ingen henvisning og du slipper ventetid.

Publisert

– Denne behandlingsformen kan hjelpe mennesker som plages med uro, depresjoner, smerter, gjentatte spenninger, tankekjør, bekymring eller angst, sier Ingun Høgås (54) fra Hellerasten.

Hun er utdannet fysioterapeut med videreutdanning innen psykomotorisk fysioterapi, og jobber på Trollåsen Fysioterapi på tirsdager. Resten av uken jobber hun med barn og unge i bydelen Alna.

Opptatt av pusten

TROLLÅSEN FYSIOTERAPI: Lokalene ligger i Trollåsveien 25 på Trollåsen.

Høgås forklarer at behandlingen hun tilbyr skiller seg fra mye annen medisinsk behandling ved at den ikke er symptomorientert. Det innebærer at et lokalt problem sees i sammenheng med kroppen som helhet.

   Trollåsen helsesenter:

  • Trollåsen legesenter
  • Kolbotn hudlegesenter
  • Trollåsen fysioterapi
  • Trollåsen tannlegekontor
  • Mona Ringstad Mjelde: psykiatri, kognitiv terapi (CBT) og couching
  • Anne Marie Mork: ungdomsmentor
  • Elisabeth Nørbech: logoped
  • Follo soneterapiklinikk
  • Trollåsen frisør

– Hvilken forskjell er det mellom en psykomotorisk fysioterapeut og en vanlig fysioterapeut?

– Vi inkluderer livshistorie og -belastninger i større grad, og åpner opp for fortellinger om belastninger og mestring, som knyttes til personens opplevelse av seg selv og relasjoner til andre, sier Høgås.

Hun forklarer at pusten tillegges stor betydning siden følelser, pust og muskulære spenningsmønstre er tett sammenvevd.

– Gjennom samtale, massasje, øvelser og bevegelser som strekk, skyv, rotasjoner og annet, kan du oppleve avspenning, ro og en friere pust. Du kan oppdage mer i deg selv, og bli mer bevisst kroppslige og følelsesmessige mønstre og reaksjoner.

Ingen venteliste

– Følelser, pust og muskulære spenningsmønstre er tett sammenvevd.

Ingun Høgås, psykomotorisk fysioterapeut

Fra 1. januar 2018 får du trygderefusjon ved fysioterapibehandling også uten å ha henvisning når du går til en fysioterapeut med kommunal driftsavtale.

Ingun Høgås sier det finnes tilsvarende tilbud innen psykomotorisk fysioterapi med kommunal driftsavtale på Kolbotn. Selv har hun ingen driftsavtale med kommunen og tar 600 kroner for en behandlingstime.

– Det er ingen refusjonsrett, men til gjengjeld kommer du raskt i gang med behandling, sier Høgås.

Les også: Vil bygge nytt helsesenter på Trollåsen

Powered by Labrador CMS