Gamle Tårnhuset restaurant

INVITERTE TIL STOR FEST: Helene Jahren og Vebjørn Aarflot ved Gamle Tårnhuset restaurant inviterte innbyggerne til en stor fest lørdag 21. september.
INVITERTE TIL STOR FEST: Helene Jahren og Vebjørn Aarflot ved Gamle Tårnhuset restaurant inviterte innbyggerne til en stor fest lørdag 21. september.

Feiret ti år på Kolbotn

Gamle Tårnhuset restaurant markerte ti år med en stor fest under Eventyrfestivalen på lørdag.

Publisert

Lørdag ettermiddag var det gratis mat og underholdning da den lokale restauranten feiret ti år på Kolbotn. Mange kom innom for å gratulere jubilantene.

TI ÅR PÅ KOLBOTN: Gamle Tårnhuset restaurant fyller ti år. Video: Yana Stubberudlien

Tidligere ordfører i Oppegård kommune, Sylvi Graham, var en av dem som holdt tale:

"Kjære Helene Jahren og Vebjørn Aarflot – og alle dere andre!

Tusen takk for innbydelsen til å feire Gamle Tårnhusets ti år – og GRATULERER med dagen! 

Jeg husker godt åpningsdagen i 2009 – en av mine siste dager som ordfører – og en av deres første her på restauranten, Helene og Vebjørn!

For en åpning! – deres læremester og tidligere sjef Bent Stiansen – jeg innrømmer at jeg var litt starstruck da jeg fikk hilse på ham, men mest av alt hadde jeg  masse forventninger til dere – og de har dere så til de grader i innfridd!

Dette er et hus med lang historie; bygget er fra 1912 – tårnet fra 1917, og det het da Villa Hoelstad. Og historiene om Tutegrammofon som ble spilt med Sousamarsjer, hver gang togene fra hovedstaden kom og gikk i helgene, er mange. Huset var privat hjem frem til 1975, da ble det kjøpt av kommunen.

Huset er strategisk beliggende i sentrum. Det har vært forskjellig bruk av huset gjennom årene. Her var det en teknisk etat og en musikkskole, men bygningen var gammel og det var dyrt å holde den vedlike, så krav om riving dukket opp i kommunestyret. Jeg var ikke enig i det (jeg var kulturutvalgsleder på den tiden) og var veldig glad da flertallet i kommunestyret mente det samme! Tårnhuset skulle tas vare på!

Så kom sentrumsutviklingen av Kolbotn og med det tanker om et kulturhus – og behov for en ny reguleringsplan. Utviklere kom inn og tomten Tårnhuset sto på var sentral!

I 1996 ble da også huset solgt, men med krav til kjøper om at minimum én etasje skulle være tilgjengelig og til glede for innbyggerne, for eksempel som galleri eller cafe. Og, TIL GLEDE for innbyggerne – gjett om det har blitt!

Det har vært MYE arbeid for dere i restauranten, men MASSE glede for oss innbyggere!

Jeg kan gi noen få eksempler fra Facebook i dag:

  • Beste restaurant med de beste folka! Gratulerer!
  • Glad for at dere er på Kolbotn!
  • Dere gir alltid beste kvalitet og service +++.
INVITERTE TIL STOR FEST: Lørdag ettermiddag var det gratis mat og underholdning da den lokale restauranten feiret ti år på Kolbotn.
INVITERTE TIL STOR FEST: Lørdag ettermiddag var det gratis mat og underholdning da den lokale restauranten feiret ti år på Kolbotn.

Ja, vi innbyggere og andre folk har blitt glade i Gamle Tårnhuset restaurant og i dere som jobber der! Dere finner alltid på nye, gode overraskelser til oss – i glass og på fat. Dere samarbeider godt med kulturlivet i kommunen. Dere er et samlingsted for store og små begivenheter!

Ja, det er godt å kunne ta seg en tur på byen – i bygda!

Det finnes nok koselige restauranter i gamle hus andre steder, men jeg kjenner ingen der selve huset også har vært «en tur på byen»!

For Tårnhuset dro på tur under utbyggingen av senteret og mai 2006-juli 2007 dro det frem og tilbake til rådhusparken. Ikke en vinduspanne ble knust!

Næringslivet hadde lest salgsoppgaven fra kommunen om «til glede for folket» og rehabiliterte så huset for mer enn ti millioner kroner! Og dermed begynte Gamle Tårnhuset restaurant sin historie.

Kjære Helene og Vebjørn, og resten av gjengen, sørg for at ikke huset flyr på byen igjen, hold det her – og vær så snill ikke dra noe sted dere heller! Vi trenger dere her i Kolbotn – vi elsker å ha dere her. Gratulerer med ti år – vi ser frem til neste jubileum!"

Les også: Eventyrfestivalen 2019