AVVENTER DESEMBER-MØTET: UMP-leder og varaordfører Kjell Pettersen (H).
AVVENTER DESEMBER-MØTET: UMP-leder og varaordfører Kjell Pettersen (H).

Tar opp gebyrsaken på nytt i desember

– Saken om avgiftsnivået for vann- og avløp på Svartskog skal tas opp på nytt ved budsjettbehandlingen i desember, sier UMP-leder Kjell Pettersen (H).

Publisert

Han sier at på gruppemøtet har det også blitt bestemt å se helhetlig på avgiftsnivået for vann- og avløp for hele kommunen. Det er ikke minst med tanke på tiltakene i forbindelse med Kolbotnvannet-saken og den fremtidige sammenslåingen med Ski kommune i januar 2020.

Les også: Må betale skyhøyt for vann og avløp

Vet ikke faktiske beløpet

– Jeg er klar over at gebyret for vann- og avløp blir vesentlig større for innbyggerne på Svartskog enn for resten av kommunen. Det er derfor vi skal se på saken på nytt i desember, sier Pettersen.

Noe konkret om hvor stort beløp det årlige gebyret kan dreie seg om for hver enkel husstand kunne UMP-lederen ikke si ennå til tross for god tid etter 17. november 2014 da saken om eget avgiftsområde på Svartskog ble vedtatt.

– Betyr det at dere skal vurdere å fordele «Svartskog-byrden» i forbindelse med VA-etableringen over alle innbyggerne i Oppegård ved å lage et felles avgiftsområde og øke dagens avgiftsnivå likt for hele kommunen?

– Det skal vi som sagt se på ved budsjettbehandlingen i desember, sier Pettersen.

– Må harmoniseres

I forrige utgave av Oppegård Avis kunne du lese at innbyggerne i Oppegård betaler vesentlig mindre for vann- og avløp enn det innbyggerne i Ski gjør. For en bolig på 120 kvadratmeter er avgiftsnivået stipulert til 9551 kroner (4873 for vann og 4678 kroner for avløp) i Oppegård, og 14167 kroner (6026 kroner for vann og 8141 kroner for avløp) i Ski, ifølge VG/Huseiernes Landsforbund fra 5. juli 2018.

– Dette skal vi også se på ved budsjettbehandlingen i desember. Avgiftsnivået må harmoniseres, slik at det blir et felles avgiftsområde for Oppegård og Ski fra 2020, sier Pettersen.

Les også: Bekymret for konsekvensene

 

Powered by Labrador CMS