SENTER-SUKSESS: OMA har hatt en strålende måned som popup-butikk på Kolbotn Torg. Fra venstre: Hanna Trædal, Petter Kolsaker og Mariana Vasileva.
SENTER-SUKSESS: OMA har hatt en strålende måned som popup-butikk på Kolbotn Torg. Fra venstre: Hanna Trædal, Petter Kolsaker og Mariana Vasileva.

OMA-suksess på senteret

Det hele startet som en avtale uten penger. Nå blåser det en gjenbruksvind over Kolbotn Torg.

Publisert

2. mai flyttet Oppegård miljø- og arbeidstreningssenter (OMA) inn i lokalene hvor butikken Enklere Liv tidligere holdt til. Avtalen mellom kjøpesenteret og den kommunalt drevne gjenbruksbutikken ble inngått på fjorårets Frivilligbørs, et årlig møtested hvor næringslivet og frivilligheten møtes for å diskutere og inngå avtaler om samarbeid.

Daglig leder Nora Isachsen sier popup-butikken på Kolbotn Torg har vært en udelt suksess.

– Det har vært en helt fantastisk opplevelse. Vi er ikke kommersielle, og måler ikke suksess i kroner og øre. Vi ser på tilbakemeldinger vi får og hva disse inneholder. Det har vært så mange bra tilbakemeldinger, sier Isachsen.

GJENBRUKSVILJE: – Det er masse gjenbruksvilje i Oppegård, sier daglig leder Nora Isachsen i OMA.
GJENBRUKSVILJE: – Det er masse gjenbruksvilje i Oppegård, sier daglig leder Nora Isachsen i OMA.

Lånt gratis

Hun mener det store besøket og de mange tilbakemeldingene viser at OMA både er ønsket og brukt av innbyggerne i kommunen.

– OMA er et sted både for å levere inn, og hvor du kan handle gjenbruk. Det er masse gjenbruksvilje i Oppegård, sier hun.

Det midlertidige popup-lokalet har OMA fått låne gratis av Kolbotn Torg og deres eier Citycon. Sist fredag var det det siste åpningsdag for popup-butikken. 

– Jeg synes senteret og deres eiere skal ha honnør for å tenke kreativt med å ta oss inn uten at det har kostet oss noe som helst. Vi har hatt en kjempefin måned på torget.

– Kan det bli mer OMA på Kolbotn Torg?

– Du skal aldri si aldri. Vi er i hvert fall klare for å vise oss mer frem i sentrum når muligheten byr seg, sier Nora Isachsen.

Viktig oppgave

Senterleder Marianne Thoresen-Larsen ved Kolbotn Torg sier besøket til OMA har skapt utelukkende positive tilbakemeldinger.

– Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på at OMA er kommet til Kolbotn torg. Butikken fyller en viktig oppgave, og det har vært en stor glede å ha dem her den siste måneden.

– Kan det bli permanent?

– Nå var dette i første omgang en popup-butikk, men vi har et sterkt ønske om å få det til, sier Marianne Thoresen-Larsen.

Powered by Labrador CMS