HER BLE FUNNET GJORT: I den ene dusjen i Greverudhallen ble det påvist legionella, men kommunen er på saken.
HER BLE FUNNET GJORT: I den ene dusjen i Greverudhallen ble det påvist legionella, men kommunen er på saken.

Dusjanlegget i Greverudhallen stengt

Kommunens rutinekontroller avdekket legionellafunn. Tiltak er iverksatt.

Publisert

Tirsdag den 10. oktober ble dusjene i Greverudhallen stengt med umiddelbar virkning etter et bakteriefunn. 

Bakteriefunnet ble gjort som følger av en rutinekontroll, forteller leder for drift- og vedlikehold i Oppegård kommune, Hogne Haug.

– Vi har et stort fokus på legionella-testing i våre bygg, utfører kontinuerlig testing i våre anlegg, og spesielt i idrettsanleggene, som for eksempel i Sofiemyrhallen og i Greverudhallen. Det var på en av våre standard rutinetester, som vi utfører jevnlig, at vi fikk et utslag i den ene dusjen, og da valgte vi å stenge anlegget slik at man ikke skal få en bakterieoppblomstring, forteller Haug. 

Tiltakt er i gangsatt

Kommunen satte umiddelbart i gang tiltak for å utbedre. 

Les også: Oppgradering på gang i den gamle Greverudhallen

– Det er ofte stillestående vann i rør på grunn av lite bruk som er årsaken til at det blir en liten oppblomstring av slike bakterier, men derfor er vi også påpasselige med å holde jevnlige kontroller. Vi har utført utbedringer, og har også tatt nye tester av anlegget som vi venter på resultatet av. Inntil det er friskmeldt, blir anlegget stengt, sier Haug. 

Dette er legionella

Funn av legionella er ikke uvanlig, og kan skje såvel i dusjen hjemme hos deg som på andre steder der vann transporteres i rør.I fjor var det blant annet flere tilfeller av legionellafunn i svømmehallen på Sofiemyr, men også de ble oppdaget av kommunens rutinekontroller. 

Bakterien kan i ytterste konsekvens medføre såkalt legionellasyke, men dette er i all hovedsak blant eldre, syke og andre i utsatte grupper, og forekommer svært sjeldent. Ingen har blitt syke som følger av legionellafunn i verken Greverudhallen eller andre haller i Oppegård. 

Dermed kan du ta det helt med ro, og avvente situasjonen, så vil garderobene bli åpnet igjen så snart de er friskmeldte!

Powered by Labrador CMS