Lokalt terrengløp

TREDJE LØP: – Bli med på vårt terrengløp på flotte, historiske stier lokalt på Grønliåsen, sier arrangementansvarlig Kristin Granum Rosebø (foran på bildet).

– Bli med på Grønliåsen Rundt

Kristin Granum Rosebø inviterer til årets terrengløp på Grønliåsen søndag neste uke.

Publisert

Hiv deg rundt og meld deg på vårt flotte terrengløp på Grønliåsen, sier Kristin Granum Rosebø (40) fra Tårnåsen.

      Grønliåsen Rundt

  • Et lokalt terrengløp, med oppstart fra Tårnåsen skole.
  • Arrangeres av Kristin Granum Rosebø for tredje året på rad.
  • Søndag 9. august klokken 10:00-16:00.
  • Du kan velge mellom tre løyper: Grønliåsen opp ned (fem kilometer, oppstart kl. 10.30), Grønnliåsen rundt (ti kilometer, oppstart kl. 12:05) og Grønliåsen på kryss og tvers (ti miles/16,09 kilometer, oppstart kl. 14:05).
  • Nedre aldersgrense: 11 år.
  • Pris mer startnummer: 300 kroner for Grønliåsen opp ned, 400 kroner for Grønnliåsen rundt og 500 kroner for Grønliåsen på kryss og tvers.
  • For påmelding og mer info, gå inn på treningute.no

Det er for tredje året Rosebø arrangerer Grønliåsen Rundt, som har blitt er populært terrengløp for store og små på Grønliåsen.

Det startet egentlig med Stopp Støyen-løpet i 2017 da rundt 1000 mennesker deltok i løpet på Grønliåsen.

Det første Grønliåsen Rundt-løpet startet året etter og hadde 80 påmeldte. Arrangementet ble mer og mer populært. Fjorårets løp samlet rundt 400 deltakere.

Les også: Engasjement til tusen

Gleder seg

Ann-Magrit Eide (46) fra Tårnåsen er en av dem som løper daglig og setter stor pris på det lokale arrangementet.

Hun har vært med på Grønliåsen Rundt siden oppstarten og har allerede meldt seg på årets løp.

Det er veldig bra med et lokalt løp. Jeg har savnet dette i koronatiden og gleder meg mye til neste  søndag, sier 46-åringen, som skal løpe i år med sin venninne.

SETTER STOR PRIS PÅ LOKALT LØP: Ann-Magrit Eide (46) fra Tårnåsen er en av dem som løper daglig og setter stor pris på det lokale arrangementet.

Fra elleve år og oppover

Det blir et annerledes løp i år, med enkelte endringer og restriksjoner, men vi skal sørge for nødvendige smittevernstiltak slik at det føles trygt for deltakerne, sier Rosebø.

På grunn av logistikken har arrangøren dessverre valgt å avlyse Branntårnspretten, det populære barneløpet på en drøy kilometer opp til Branntårnet. Årets løp blir dermed for deltakerne i alderen fra elleve år og oppover.

I år kan deltakerne velge mellom tre løyper: Grønliåsen opp ned (fem kilometer), Grønnliåsen rundt (ti kilometer) og Grønliåsen på kryss og tvers (ti miles/16,09 kilometer), sier Rosebø.

Hun sier prisen per startnummer varierer fra 300 til 500 kroner, avhengig av den valgte distansen.

Puljevis avvikling

Vi er glade for at vi kan gjennomføre løpet også i år, selv om det blir med litt andre rammer enn tidligere, sier Rosebø.

STILLER OPP SOM VAKT: Dag Spilde (51) fra Rikeåsen er klar til å bidra som vakt under løpet. – Det er fantastisk med et lokalt arrangement, sier han.

Hun sier hver av de tre ulike distansene skal avvikles puljevis og med færre deltakere (ti og ti deltagere per minutt).

Løpet er gjort på en profesjonell måte. Vi bruker EQ Timing og har rundt 20 hjelpere på plass. Alle deltakere skal ha elektronisk chip i startnummeret. Resultatene skal legges ut fortløpende EQ Timing, sier Rosebø.

SPRER TRENINGSGLEDE: Arrangementansvarlig Kristin Granum Rosebø fra Tårnåsen.

Meld deg på snarest

Som et ekstra tiltak reduserer vi antall deltakere fra 200 til opptil 150 løpere på hver av de tre distansene.

– Vi oppfordrer deg derfor til å melde deg på snarest for å sikre deg plass da vi trykker startnummer tidlig neste uke og dermed sperrer helt av for flere påmeldte, sier Rosebø.

20 år i treningsbransjen

40-åringen fra Tårnåsen har jobbet halvparten av livet sitt i trenigsbransjen, hvorav de siste syv årene som selvstendig næringsdrivende i Kreativ Trening AS.

For to år siden startet Rosebø folkehelsekonseptet Trening ute, å spre treningsglede og inspirere folk til å trene ute. Konseptet oppstod i kjølevannet av bokutgivelsen av "Tren ute" (2016).

Grønliåsen Rundt var derimot noe jeg hadde tenkt på lenge, og Stopp Støyen-aksjonen ga meg anledning til å se an interessen for noe slikt, sier den spreke 40-åringen.

Les også: Bli kvitt sommerflesket ute

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS