LOKAL METALL: Lokal-bandet Æsthetica er endelig gamle nok til å spille på Hellbotn. Mange gleder seg til å se frontfigur Tobias Huse og resten av bandet under årets festival.
LOKAL METALL: Lokal-bandet Æsthetica er endelig gamle nok til å spille på Hellbotn. Mange gleder seg til å se frontfigur Tobias Huse og resten av bandet under årets festival.

Et helvetes liv på Kolben

Fredag 31. august inntar metallverden Kolben når Hellbotn metalfest arrangeres for femte året på rad.

Publisert

– Metalfest. Det kan høres mørkt ut, nesten litt skummelt. Man tenker mye sort skinn, mange olavester, mange nagler, mye hår. Om det stemmer? Jo, det gjør kanskje det. Men metalfest er også mye mer. Det er samhold, lokalmiljø, grilling, humor og glede, og ikke minst dyktige og dedikerte musikere som ikke er så gode på selvskryt, sier Mette Erdal, en av arrangørene.

Les også: Teater i badstuen

Internasjonal festival

Fredag 31. august og 1. september er det igjen duket for høy musikk og festivalstemning. Også i år, kommer publikum fra hele verden til lille Kolbotn. I de årene festivalen har blitt arrangert, har det kommet besøkende fra Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Frankrike, Sveits, Østerrike, Nederland, Tsjekkia, Finland og til og med Kina.

Saken fortsetter under bildet.

URARV: Bandet Urarv spiller lørdag 1. september. – Den kvinnelige "trommisen" deres er helt rå, sier Erdal om bandet.
URARV: Bandet Urarv spiller lørdag 1. september. – Den kvinnelige "trommisen" deres er helt rå, sier Erdal om bandet.

 

– Også besøkende fra Vestlandet og Trøndelag har besøkt Hellbotn, noe som er minst like stas som å trekke utenlandsk publikum. Hellbotn er Follos eneste metalfest, og også eneste kulturarrangement i regionen som kan vise til denne form for internasjonal oppmerksomhet, forteller Erdal.

Lokale helter

Erdal forteller at mange gleder seg til å se lokal ungdom står på scenen.

– Selvfølgelig er det mange som gleder seg til Antichrist, som tar turen fra Sverige, men mange har også nevnt at de gleder seg til den lokale ungdommen skal stå på scenen. Både Æsthetica og Magmakammer har gjort seg bemerket i musikk-kretsene og mange kjenner nok til dem fra før, og nå kommer de endelig til Hellbotn sier Erdal.

Les også: Toner til håp og trøst

Andre gleder seg aller mest til å oppleve festivalens særdeles dyktige DJ’er; da særlig DJ Fenris og DJ Metalbastard. Ingen over, ingen ved siden.

De fleste nevner atmosfæren og miljøet, og at det blir hyggelig å se mange nye og gamle kjente igjen.

Trives i sal 4

Ofte er metalfester verden over i store hangaer eller på en festivalscene med plass til flere tusen mennesker, kan Hellbotn tilby publikummet sitt noe som minner mer om en intimkonsert.

–Som bonus kan man møte bandet og slå av en prat med dem etterpå. Hellbotn trives derfor i Sal 4 på baksiden av Kolben, med idyllisk uteservering ned mot Kolbotnvannet, med akkurat passe stor og passe liten scene på samme tid. Her er bandene «på hjemmebane», noe som gir en helt unik konsertopplevelse, sier Erdal.

Høyt under taket

Årets Hellbotn byr på musikk, grillmat, hyggelig uteservering, ølsmaking, dedikerte og fantastiske DJ’er. Arrangmentet skilter med god stemning, og er en annerledes opplevelse i lokalmiljøet. Det er 18 års aldersgrense. Billetter er å få kjøpt på www.hoopla.no.

– Det er ujålete, det er lokalt og det er for alle. Som i Follo og på Kolben forøvrig er takhøyden stor og mangfold et gode også her, sier Erdal.

Hvis du vil besøke denne unike og litt merkverdige opplevelsen på Kolben i høst, bør du ikke vente for lenge. Festivalpassene har solgt bra og det er ikke altfor mange igjen. Dagsbillettene er det litt flere igjen av, foreløpig.