LOKALE: Lokale Abhorration spiller på årets Hellbotn.

– Skal bli mørkt og uforglemmelig

25. og 26. august blir det mye svarte klær, blanke nagler og god musikk på Kolbotn. Programmet er sikret og nå er billettsalget til årets store metal-fest Hellbotn i gang.

Publisert

Fredag 25. august maler Hellbotn Metalfest Kolbotn svart igjen, for niende gang. Som vanlig går festivalen over to dager og lokasjon er som alltid Kolben kulturhus i Kolbotn sentrum. Festivalen har konserter i kulturhusets to saler, og foajeen bygges om til et barområde med mulighet for å sette seg ned med nye og gamle venner.

– Dette blir en mørk og uforglemmelig festival vi tror du ikke vil gå glipp av. Hold av 25.- 26. august, forteller Mette Erdal fra arrangørkopset.

Tolv band

Hellbotn Metalfest er Follo-regionens eneste metalfestival, noe man ikke skulle tro når man ser på all den verdenskjente mørke musikken som er skapt her.

– Banda i år spiller metalsjangre som extrememetal, thrashmetal, deathmetal, heavymetal, blackmetal og doommetal i løpet av festivalens to dager. Totalt er det tolv band som spiller på årets Hellbotn, i tillegg til at vi også har to eminente DJ´er, sier Erdal.

Dørene åpner klokken 17.00 begge dager og festen holdes gående til kl. 02.00. Hellbotn har egen bar i lokalet med øl og cider. Festivalen har et samarbeid med O´Learys Kolbotn, som i tillegg til sitt vanlige pub-utvalg, også vil ha en egen Hellbotnmeny for festivalens gjester.

Sterk line up

For lokale metalheads er en tur innom Hellbotn Metalfest selvskrevet, men det er også fullt mulig å ta turen bare fordi du er nysgjerrig, hvis du vil treffe gamle kjente eller hvis du liker tanken på å oppleve en større festival i eget lokalområde.

Hvert år står det også et eller flere lokale band på scenen. I år er det Abhorration og Astrosaur som er de lokale trekkplastrene, mens kanadiske Razor, norske Gaahls Wyrd og Dødheimsgard er årets store headlinere. Legendariske Old kommer fra Tyskland, mens Century tar turen fra Stockholm.

– Vi er også stolte av å ha fått med to band med kvinnelige medlemmer i år, Iron Bra og Asagraum. I tillegg spiller Black Viper, Svarttjern og Sepulcher. Årets DJ’er DJ Metalbastard og DJ Goldilocks, sistnevnte også kvinnelig, noe vi synes er ekstra stas! Så totalt sett er det virkelig ingen grunn til å sitte hjemme siste helgen i august, gløder Erdal.

I år får man kjøpt billetter til Hellbotn Metalfest på Ticketmaster. Her er lenke til billettsalg: https://www.ticketmaster.no/artist/hellbotn-metalfest-billetter/1230594

FUCK U!: Asagraum kødder du ikke med, men de kommer i hvert fall til Hellbotn.

Ekstrakonsert

Erdal har en siste godbit på lur.

– For å sparke festivalsommeren i gang arrangerer vi også en Hellbotn Kick-off konsert i Kolben Sal 4 lørdag 10. juni. Denne kvelden blir det god stemning på baksiden av kulturhuset med «spill og grill», hvor banda på scenen er Acarash, Weight, Horrifier og Eternity. Alle som har vært på Hellbotn før 2019 vet godt hvor bra lyd og herlig stemning det blir i og utenfor Sal 4, så her er det bare å sette av kvelden, sier hun.

Er du i målgruppen anbefales du å følge Hellbotn Metalfest på Facebook, Instagram, Tiktok og Youtube. Arrangøren har til og med en god, gammeldags hjemmeside – http://hellbotn.com

ÅRETS PROGRAM: Her er årets meny på bandsiden på Hellbotn.
Powered by Labrador CMS