ØNSKER Å BEVARE HVITEBJØRN: Innsender tar til orde for å fortsette å la Hvitebjørn Gård være i kommunalt eie.

– Bevar Hvitebjørn

– Jeg håper at representantene i kommunestyret tar en ansvarlig og fornuftig

Publisert

Jeg har ikke selv vært «rytter» men jeg har barn, barnebarn og nieser som har «viet sitt liv»

Til hest og hestesporten.  Noen av dem har vært godt forankret på  Hvitebjørn over flere år. Dette har ført til at jeg har tilbrakt mange timer oppgjennom årene på gården.

Nytte og glede

POPULÆRT: Innsender ønsker å se slike bilder som dette også i fremtiden.

Jeg har med egne øyne sett og observert hvor mye glede og nytte Hvitebjørn har gitt så mange i alle aldre.

Alle mennesker har behov for aktivitet enten du er syk eller frisk. 

Forskning viser også at relasjoner mellom mennesker og dyr kan ha pedagodisk og terapautisk  verdi. hest fungerer som et medium for utvikling og læring.

Ridning og stallarbeid gir stor nytteverdi og lite stigmatisering.  Rutinene i et stallmiljø gir en ramme og utvikler bl.a. omsorg, ansvar og selvstendighet.

Befolkningen øker

Oppegård kommune er i stor befolkningsvekst.  Dette medfører også at behovet for aktivitets-

tilbud øker.  Da mener jeg det blir helt feil av kommunen å selge noes å verdifullt, for så mange som Hvitebjørn er.

HESTEIDYLL: Hestene har i årevis kost seg ute på tunet på Hvitebjørn,.

Behovet for å beholde gården er uten tvil  tilstede i dag og da kan man jo tenke seg hvor stort behovet vil bli om bare noen få år.  Vi har ingen tilbud i kommunen som kan erstatte Hvitebjørn for de som vil begynne med hest.

Viktig

Det er viktig  at kommunen har et bredt tilbud.  Blir Hvitebjørn solgt,  mener jeg at kommunen har fratatt en stor gruppe innbyggere et viktig aktivitetstilbud som ikke lar seg erstatte av andre alternativer.

HAR FLYTTET: Eva Bråthen og George Kristiansen har forlatt Hvitebjørn Gård, og har startet på nytt. Med på bildet er også datteren Melissa Kristiansen.

Vi har flere private staller i kommunen, men her er det ikke mulig å starte for ferske hesteinteresserte eller  om man ikke har egen hest.

Vi har nabokommuner med både rideskoler og staller som er forpaktet bort.  Det hjelper oss som bor i Oppegård veldig lite, siden ingen har avtale eller samarbeid med vår kommune.

Virker rart

Det burde ikke være vanskelig for Oppegård kommune og fortsatt forpakte bort Hvitebjørn, slik at ukyndige hesteinteresserte (dem er det mange av) fortsatt kan ha et tilbud i framtiden.  Vi ser jo atandre kommuner klarer å gi sine innbyggere dette tilbudet.

 Da virker det litt rart på meg at vår kommune tenker å «gå mot strømmen» å kvitte seg med det eneste og  viktige tilbud til en så stor gruppe innbyggere som er interessert i hest. 

Jeg håper at representantene i kommunestyret tar en ansvarlig og fornuftig avgjørelse om å beholde Hvitebjørn i kommunens og innbyggernes eie.

PS: Hva mener du om saken? Send inntil 3000 tegn til debatt@oavis.no. Fullt navn kreves!

Powered by Labrador CMS