SELVSTENDIGE BARN: Fra venstre Ebba Isabella Østli, Theodor Monstad Høgsnes, Tobias Ysterud Støen, Samuel Rosenvinge Nygaard, Augustin Rosenvinge Nygaard, Bjørn Lyder Monstad Høgsnes og Emil Yama Tørnby. De bruker alle idrettsbussen, og synes det er et kjempebra tilbud.

– Billig privatsjåfør

Barna synes tilbudet er fantastisk, foreldrene ønsker at det skal fortsette, men alt for få bruker idrettsbussen.

Publisert

Jennie Østlie, Caroline Monstad Høgsnes og Merete Rosenvinge Nygaard har alle barn som bruker idrettsbussen. Nå slår de et slag for at flere skal benytte seg av tilbudet, så det ikke forsvinner.

– Det er bedre å ta bussen. Man har ikke lyst til å sitte å snakke med moren sin heller, og så det er veldig hyggelige sjåfører, ler Theodor Monstad Høgsnes.

Saken fortsetter under bildet. 

 

ORDNER OPP: Ebba Isabella, William og Theodor fikser selv skyss i appen.

Tolvåringen fra Tårnåsen har benyttet seg mye av busstilbudet, og synes, som de andre barna at det er fint å være selvstendig.

– Det er lettere å bruke bussen, og så slipper man masete foreldre som sier: «Er du klar, er du klar?» Da kan man bare fikse det selv og vite når tidspunktet er. Og så liker jeg at de kommer til det tidspunktet de skal, da er det lettere å komme i tide på treninga, sier han.

Dårlig markedsført

Idrettsbussen

  • Bestill ønsket henting i Pilot Oppegård-appen. Appen oppgir et hentested nær hjemmet ditt (maksimalt 200 meter gangavstand).
  • Minibussen henter deg innen kort tid og tar deg til ønsket sted. Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn.
  • Vær klar på oppsatt hentetidspunkt. Via appen kan du følge din bestilling.
  • Er transporten forsinket blir du varslet om dette.
  • Billetter kjøpes gjennom ruter billett-appen.

Marianne Gamst er bussjåfør på idrettsbussene. Hun ønsker seg flere brukere og mer informasjon ut til folk.

– Jeg kjører som oftest bare én som skal på trening, og det er lite miljøvennlig kjøring. Vi ønsker at mange flere som bor i samme nabolag går sammen og kan bli kjørt, særlig når vi har de store bussene med plass til 16 passasjerer, sier Gamst.

Hun opplever brukerne som fornøyde, men at de minste kan synes det er litt skummelt.

– De som er 13 og eldre klarer å bestille selv og klarer å administrere turene sine til og fra, men de som er under 13 kan være litt redde for å kjøre alene. Det er veldig dårlig markedsført her, og mange som ikke vet om tilbudet. Og så er det noen barn som er litt bortskjemte og ikke klarer å vente i ti minutter. Det er jo en kjempemessig avlastning for foreldrene og utrolig billig privatsjåfør, sier Gamst.

FLERE PASSASJERER: Sjåfør Marianne Gamst ønsker flere passasjerer og mer miljøvennlig kjøring.

Forbedringsforslag

Foreldrene ønsker seg også bedre kommunikasjon om bruk av appen og betaling. De håper ruter samler inn informasjon, og kan ta i mot forbedringsforslag, før piloten er ferdig.

– Det er viktig at de får saken litt opplyst før de beslutter om de skal fortsette eller ikke, sier Nygaard.

Per i dag dekker bussene Sofiemyr, Tårnåsen, Myrvoll, Greverud, Oppegård, Kolbotn sentrum, Trollåsen, Ingieråsen og Vassbonn, og de kjører til Østre Greverud idrettspark og Greverudhallen, i tillegg til Sofiemyr idrettspark og Hellerasten kunstgress. Tilbudet gjelder mandag til fredag klokken 16.00 - 21.00, men foreldrene håper på en utvidelse.

– Vi vil jo gjerne at det skal utvides sånn at de som er på akademitrening i dag kan ta bussen, for den begynner 15.30.  

Powered by Labrador CMS